További híreink

 • Közélet
 • Sport
Fontos a védőoltás a koronavírus-járvány megfékezése érdekében
Váratlan helyzet elé állította a járvány az ország költségvetését 2020-ban

  Természetesen nem ilyen rendkívüli helyzetre készült a 2020-as esztendő országos költségvetése. Ezzel kezdte a tavalyi év értékelését Szászfalvi László. A koronavírus-járvány miatt alaposan át kellett gondolni a számokat, és az év első felében az egészségügyi védekezésre helyezni a hangsúlyt. A június elejéig tartó veszélyhelyzetben, vagyis az első hullámban a munkahelyek megőrzése ugyancsak komoly kihívást jelentett. Térségünk országgyűlési képviselője kiemelte a most is tartó hitelfizetési moratóriumot, valamint az egészségügyi dolgozók bérrendezését.

  Elmarad az ökumenikus imahét Csurgón

   A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának döntése alapján idén január 17-től január 24-ig tart az Ökumenikus Imahét. Sajnos ebben az évben a hívek nem gyűlhetnek össze közös imádságra a koronavírus járvány miatt. Csurgón a katolikus, a református és az evangélikus felekezetek vezetői azonban a városi televízión keresztül a választott téma segítségével fejezik ki a közösség elhivatottságát az imádságra, megbékélésre, az egyház és az emberiség családjának egységére.

   Segítségnyújtás a somogyi fideszes országgyűlési képviselők összefogásában
   A csurgói önkormányzat pénzzel segíti Petrinya lakóit

    Az elmúlt év végén, december 29-én Magyarországon is észlelték azt a földrengést, amely a horvátországi Petrinyában pusztított. A kisváros szinte minden épülete megsérült, vagy összedőlt. Elsősorban a horvát határral szomszédos megyékben, Baranya, Somogy és Zalában élők összefogtak és megindult a gyűjtés, a segítségnyújtás. Csurgón a város önkormányzata pénzadománnyal segítette a horvát település lakóit.

    Megújult a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a Csurgói járásban

     A Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat 2021. január elsejétől a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás eddigi, már kissé elavult rendszerét modern, minden igényt kielégítő technikára váltotta. Az új készülékek kétirányú adat- és hangkommunikációra képesek, beépített GPS jeladóval és egy ún. elesésérzékelővel is rendelkeznek. Az igényeket a családsegítő központban lehet leadni.

     Történelmi sikert értek el a férfi kézilabdázók
     Szoros mérkőzésen vereség a Ferencváros otthonában

      Ismét idegenben lépett pályára férfi kézilabda csapatunk. Komoly erőpróba várt játékosainkra. Sajnos azonban ezt az akadályt nem sikerült venni. A Ferencváros 28:26 arányban győzte le együttesünket.

      Sima idegenbeli siker Cegléden

       Kereken tíz gólos győzelmet aratott férfi kézilabda együttesünk Cegléden. A november 14-én, szombaton lejátszott összecsapáson már az első harminc percet követően kilenc gól volt a különbség. Legeredményesebb játékosunk Mladen Krsmancic volt kilenc találattal.

       Átlépték a küszöböt, két csurgói kézilabdázó a magyar válogatottban
       Ezúttal a Komlót sikerült megverni hazai pályán

        A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben férfi kézilabda csapatunk mérkőzései is rendkívüli módon alakulnak, a többi együtteshez hasonlóan. Ennek köszönhetően újabb hazai találkozóra kerülhetett sor a legutóbbi fordulóban, hiszen az aktuális idegenbeli összecsapás ismét elmaradt. A vendég Sport36-Komló hosszú kényszerszünetet követően tudott ismét pályára lépni. Játékosaink 13:10-es félidei vezetést követően, 29:24-re nyertek.

        Döntetlen a Balatonfüred elleni hazai rangadón

         A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet úgy hozta, hogy férfi kézilabda csapatunk ezen a héten is itthon játszotta bajnoki mérkőzését. Az október 22-én, vagyis csütörtökön lejátszott találkozón nagyon komoly ellenfél várt együttesünkre, mégpedig a Balatonfüred.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum