További híreink

 • Közélet
 • Sport
Hosszas vita után döntött a testület a Nyárády utcai önkormányzati ingatlan eladásáról
Kilenc előterjesztés az augusztusi testületi ülésen

  Kilenc napirendi pont várt döntéshozatalra az augusztus utolsó napján megtartott testületi ülésen. Ebből négy önkormányzati ingatlanokról szólt. Ezeken kívül alapító okirat módosítása, szociális tűzifa vásárlása és a Sankoló-tó tulajdonjogának a rendezése szerepelt még az előterjesztések között.

  Idén is ünnepélyes keretek között került megnyitásra az új tanév a református iskolában

   Augusztus 31-én, vasárnap késő délután rendezte meg a Csokonai Református Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitó istentiszteletét a református templomban. Szászfalvi László lelkész igehirdetését követően, Füstösné Ábrahám Judit igazgató nyitotta meg az új tanévet.

   Polgármesteri sajtótájékoztató az árvízről és az azt követő intézkedésekről
   Csurgón a víz volt az úr

    Az özönvíz volt az úr a hétvégén Csurgón. A csapadék mennyisége meghaladta a 100 millimétert is. Utoljára 2010-ben volt ehhez hasonló vízözön a dél-somogyi városban. A mostani áradat túltett ezen is. A legtöbb alacsonyan lévő telken kisebb-nagyobb tavak alakultak ki, komoly érvágást okozva az ott élőknek. A legsúlyosabb helyzet a Béke utcában alakult ki. Itt a tűzoltóság, a rendőrség, a városgazdálkodás emberei és a helyi civilek segítségével mentettek, már ami menthető volt. A homokzsákok jókor érkeztek, de sajnos sok helyen ez sem segített. Egyelőre a károk felbecsülhetetlenek

    Augusztus 15-ig lehet beküldeni a nemzeti konzultáció válaszait

     Több témakörre is kiterjed a kormány által indított nemzeti konzultáció. Szászfalvi László országgyűlési képviselő nagyon fontosnak tartja, hogy minél többen válaszoljanak a kormány által feltett kérdésekre. Ezek olyan területeket érintenek, mint a járványügyi helyzet intézkedéseinek a fenntartása, a bevándorlás, a gazdaságvédelem, ezzel a párhuzamosan a munkahelyek megőrzése. A nemzeti konzultáció kérdéseire adott válaszokat augusztus 15-ig lehet beküldeni postai úton vagy interneten keresztül.

     Skaliczki Lászlóval kezdte meg a munkát a női kézilabda csapat
     A CSKK megkezdte a felkészülést

      A Csurgói KK megkezdte a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki szezonra. Négy hónapos szünet után találkozott újra a csapat, az új játékosokkal kiegészülve. Az előzetes felkészülési programot a koronavírus okozta járvány felborította, ezért törölni kellett a külföldi edzőmérkőzéseket. A klub vezetése folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő magyar csapatokkal tudjanak játszani. Örömhír a szurkolóknak, hogy egy igazi sztárcsapat érkezik Csurgóra, a Bajnokok Ligája győztes, lengyel Kielce együttese.

      Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón

       A Csurgói KK idén ismét indulhatott az EHF Kupában. A második fordulóban a román Constanta csapatával kerültek össze. Az első idegenbeli mérkőzésen 24-22 arányú győzelmet arattak a Csurgói fiúk, emiatt a visszavágóra kedvező helyzetben érezhették magukat. A hazai mérkőzésen kemény, férfias küzdelem mellett, a fantasztikus véghajrában Leimeter Csaba utolsó másodperces góljával, a harmadik fordulóba lőtte a csapatot.

       Változások a Csurgói KK-nál
       Másfél éve működik a Városi uszoda

        A Városi uszoda közel másfél éve került átadásra. Ma már az úszószakosztály és az iskolai úszásoktatás mellett nem csak a helyi lakosok, hanem a környező településekről is rendszeresen igénybe veszik a létesítmény szolgáltatásait.

        Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

         Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum