További híreink

 • Közélet
 • Sport
Farsangoltak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában
Innovatív gépésztanulók Csurgón

  Idén 36. alkalommal került megrendezésre Budapesten az AgroMash-Expo mezőgazdasági szakkiállítás. Az esemény történetében először fordult elő, hogy egy szakképző iskola önálló alkotással jelent meg a versenyszférában. A Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium innovatív tanulói kettő darab gépmodellel képviseltették az iskolájukat. Az országos eseményen nem várt, óriási sikert arattak.

  Farsangra várták a gyerekeket a Történelmi Parkban

   A tavalyi évet követően, ebben az esztendőben is farsangi rendezvényre került sor a Történelmi Parkban. Kézműves foglalkozás, Salsa táncbemutató, jelmezes felvonulás szerepelt a programban. Vendégek előadók is érkeztek Miskolcról, a Vaga Banda Gólyalábasok, akik mintegy 50 perces műsorral szórakoztatták a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

   Gáncsos Ildikó munkái láthatók februárban
   Fiatal szobrász kiállítása nyílt meg a Helytörténeti Gyűjteményben

    Németh Gábor kiállítása nyílt meg Csurgó Város Helytörténeti Gyűjteményében. A szobrászművész hallgató főként emberi alakokat ábrázol alkotásaiban, legtöbbször a belső érzéseit fejezi ki. A február 28-ig megtekinthető tárlatot Nagy Tamara művészettörténész nyitotta meg.

    14 előterjesztés az év első soros ülésén

     Megtartotta január 30-án, kedden a 2018-as esztendő első soros ülését városunk képviselő-testülete. Az eredetileg tervezetthez képest egy közbeszerzési eljárás megindítása lekerült a napirendről, így összesen 14 előterjesztés várt döntéshozatalra, melyek közül szinte mindegyik másfajta témát érintett. Többek között volt beszámoló, rendelet alkotás és módosítás, igazgatási szünet elrendelése, hitelfelvétel, szerződésmódosítás.

     Döntetlennel kezdte a tavaszi szezont a férfi kézilabda csapat
     40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub

      40 éves a női kézilabda klub. Ebből az alkalomból egy ünnepséggel egybekötött nemzetközi felkészülési torna került megrendezésre. Az eseményen részt vett a Kátai Ferenc és Kátainé Cseh Mária is, akik gyakorlatilag megalapozták a csurgói női kézilabdát 17 éves munkájukkal. Az együttes jelenleg második virágkorát éli, Szászfalvi Bence elnök szerint remélhetőleg még hosszú évtizedekig. Nem mellékesen a hab a születésnapi tortán egyébként az volt, hogy a lányok nyerte a tornát. Ráadásul még kettő különdíj is itthon maradt.

      Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad

       Az elvárásoknak megfelelően, továbbra is NBI/B-s mezőnyben szerepelhet a CSKK utánpótlás férfi kézilabda csapata. Bencze József, az együttes edzője reálisnak tartja a 2016/2017-es évadban elért eredményt, hiszen a jobbára fiatal, tehetséges játékosokból álló gárda, a rutinos, volt élvonalbeli kézilabdásokat felsorakoztató ellenfelekkel szemben, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

       III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.
       A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

        Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

        Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

         A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum