További híreink

 • Közélet
 • Sport
Köszöntők, fellépők a roma kultúra ünnepén
Az egészségről, mint életcélról volt szó az előadáson

  „Egészség, mint életcél.” Ez volt annak az előadásnak a címe, melyet a Csurgói Szív Egyesület szervezett meg az Egészségügyi Centrumban. Az érdeklődőknek Gulyás Ágnes asztrológus beszélt többek között arról, mit tehetünk az egészségünkért, hogyan lesz felelősségteljes az életünk, illetve miben segíthet a betegség. A szakember szerint a legfontosabb, hogy egészségünk nem a gyógyszereken múlik, hanem azon, saját magam mit, illetve mennyit teszek meg érte.

  Horvát delegációk Csurgón

   Az elmúlt időszakban egyre több tárgyalásra kerül sor egy-egy horvátországi partnertelepüléssel. Ennek keretében ült asztalhoz városunk vezetése Kapronca, illetve Gyurgyevác küldöttségével. A csurgói megbeszélésen szó esett a már megnyert közös projektek megvalósításának konkrét lépéseiről, valamint a további lehetőségekről egyaránt, hiszen folyamatosan kerülnek kiírásra a határon átnyúló pályázatok. Füstös János polgármester elmondta, hamarosan fogadják Pitomacsa város delegációját is, akivel újabb jelentős összegű forrást sikerült megnyerni. Ebből kerül felújításra a Korona Szálló első emelete.

   Szívből jött Csurgóra is a kaproncai húsvéti tojás
   Rendkívül színvonalas volt a Csokonai Irodalmi Kör ünnepi felolvasóestje

    Ünnepi felolvasóestet tartott a Csokonai Irodalmi Kör. Mindezt a Magyar Költészet Napja, valamint Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából. A rendkívül színvonalas kulturális rendezvényen jeles költőnk életét mutatták be az irodalmi kör tagjai, természetesen Arany János-versek kíséretében. Vendégeket is hívtak műsorukhoz: Varga János hegedűn játszott, a Harmónia Énekegyüttes pedig dalaival tette teljesebbé az ünnepi felolvasóestet.

    Nyolc csokonais diák a természettudományos diákkonferencián

     23. alkalommal került sor a református középiskolák természettudományos diákkonferenciájára, amely Polaneczky Ottó Emlékkonferencia is egyben. Plenáris előadást ez alkalommal Benkő Vilmos, a Nemzeti tehetségsegítő Tanács elnöke tartott. Örömteli volt, hogy a szombat délelőtti szekcióülesekre összesen nyolc csokonais diák készült előadással csoportban és egyénileg. Felkészülésük, felkészítésük idén is nagyon komoly munkával történt, amely az eredményekben is megmutatkozott, hiszen négy első és egy második helyezést sikerült elérniük.

     III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.
     A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

      Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

      Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

       A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

       Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket
       Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat

        A Csurgói NKC női kézilabda csapata rövid, két hét pihenő után elkezdte felkészülését az NBI/B-s bajnokság tavaszi fordulóira. Ennek egyik állomása volt az Eötvös Általános Iskola tornatermében megrendezett Marcali, ugyancsak NBI/B-s csapat elleni mérkőzés. Bár kézilabdás lányaink az őszi forduló 13 mérkőzéséből csupán 1 győzelmet tudhatott a magáénak, Kovács Gábor, a csapat edzője mégis bizakodó a jövőt illetően.

        Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

         Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum