További híreink

 • Közélet
 • Sport
Igazi közösséggé szerveződött a Csurgói Szív Egyesület
Költségvetési rendeletek, beszámolók a testületi ülésen

  Július 16-án, csütörtökön délután tartotta júliusi, soros ülését városunk képviselő-testülete. A polgármester távollétében Vassné Huszics Bernadett alpolgármester vezette ezen az alkalmon. A tizennégy előterjesztés között több kapcsolódott a tavalyi év költségvetéséhez, illetve hat beszámolóról is döntöttek.

  Emlékerdőt avattak Darvaspusztán

   Emlékerdőt avatott a Kaszó Zrt. Darvaspusztán. Mindezt a 2021-ben Magyarországon megrendezésre kerülő „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra való készülés jegyében. Az eseményen részt vett dr. Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos. A résztvevő vendégek lelepleztek egy emlékoszlopot, illetve jelképes faültetésre is sor került. Ezzel egy újabb helyszín létesült egyben Kaszón és környékén, amely a csurgóiak számára is kedvelt kirándulóhely lehet a többi látványosság mellett.

   Színpompás „ruhába” öltöztek a sugárúti fák
   Csurgói teológushallgató szolgált az Evangélikus Templomban

    A megszokottól kicsit más volt az istentisztelet múlt héten, vasárnap délelőtt az Evangélikus Templomban. Hegedüs Gábor lelkipásztor távollétében ugyanis kettő teológushallgató szolgált ezen az alkalmon. További különlegessége volt, hogy Jeszencsák Lilla személyében egyikük ráadásul csurgóiként. A lelkészjelöltek végig a megszokott rendben, magabiztosan vezették az istentiszteletet.

    Szivacskézilabda továbbképzés testnevelő tanároknak

     A Magyar Diáksport Szövetség 3 évvel ezelőtt kezdte meg a sportág specifikus, tematikus testnevelés-tanítás közoktatási rendszerbe történő integrálását, szem előtt tartva a minőségi alapelveket. A kezdeményezés célja egy alternatív tanterv létrehozása, valamint az ezt támogató folyamatos képzés biztosítása volt az egyes sportágak tekintetében. Így a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködve létrehozásra került a „Szivacskézilabdázás oktatás módszertani alapjai az iskolai testnevelésben” című akkreditált pedagógus továbbképzés. Ennek megvalósítása az elmúlt hónapban történt meg Csurgón. Az oktatáson a térségből 14 testnevelő vett részt.

     A CSKK megkezdte a felkészülést
     Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón

      A Csurgói KK idén ismét indulhatott az EHF Kupában. A második fordulóban a román Constanta csapatával kerültek össze. Az első idegenbeli mérkőzésen 24-22 arányú győzelmet arattak a Csurgói fiúk, emiatt a visszavágóra kedvező helyzetben érezhették magukat. A hazai mérkőzésen kemény, férfias küzdelem mellett, a fantasztikus véghajrában Leimeter Csaba utolsó másodperces góljával, a harmadik fordulóba lőtte a csapatot.

      Változások a Csurgói KK-nál

       Új idény változásokkal. Röviden, ezt mondhatjuk el a Csurgói Kézilabda Klub szervezeti életéről. A játékosmozgások, a csapatok versenyeztetése, a szervezeti felépítés változásai, az infrastruktúra kiépítése, amelyek idén leginkább jellemzők az első osztályú somogyi klubra.

       Másfél éve működik a Városi uszoda
       Két hete zajlik a felkészülés a férfi kézilabda csapatnál

        Július 16-án kezdte meg a felkészülést a 2018/2019-es bajnoki évadra a férfi kézilabda csapat. Az első héten egy kétnapos összetartó táborra került sor Barcson, ahol inkább a ráhangolódás volt a lényeg. Bencze József vezetőedző elmondása szerint az igazán komoly munka a második héten kezdődött konditeremmel, sok futással. Mint ismert, az együttes magja megmaradt. Melléjük hat új játékos érkezett. Egy év után visszatért Aleh Astrashapkin, akin kívül egyedül a több Bajnokok Ligája találkozót is játszott Alem Toskic mondható rutinosnak, míg a többiek rendkívül tehetséges, fiatal kézilabdázók. Az első bajnoki mérkőzésre szeptember 5-én, szerdán Veszprémben kerül sor, míg az első hazai összecsapás szeptember 9-én, vasárnap lesz majd a Mezőkövesd ellen. Újdonság, hogy kötelező lesz indulni a csapatnak a ligakupában is.

        Megkezdték a felkészülést a férfi kézilabdázók

         Megkezdte négyhetes felkészülését NB I-es férfi kézilabda együttesünk. Az erősítő és a taktikai edzések mellett négy edzőmérkőzést is játszik majd a csapat. Egy-két játékos betegségével együtt is teljes a keret, egyedül fehérorosz jobbátlövőnk, Aleh Astrashapkin hiányzik, aki országa válogatottjával a jelenleg zajló franciaországi világbajnokságon vesz részt. Hálóőrünk, Bartucz Laci sajnos egy sérülésnek is köszönhetően, ezúttal nem tudott bekerülni a magyar csapatba, amely szintén világbajnoki résztvevő.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum