További híreink

 • Közélet
 • Sport
Kortárs zenész volt a vendég
13 előterjesztést tárgyaltak az október végi ülésen

  Alpolgármestert és önkormányzati bizottsági tagokat választottak, beszámolókat véleményeztek, rendeletet alkottak és módosítottak, közbeszerzési eljárásban döntöttek, véleményezték a nagyatádi kapitányságvezető kinevezését. Októberi, soros ülését tartotta a képviselő testület, 13 előterjesztést tárgyalva.

  Városi ünnepség az ’56-os események tiszteletére

   A hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődött a 60 évvel ezelőtti forradalom tiszteletére rendezett városi megemlékezés október 23-án. A zászlóelvonás és az ’56-os emlékmű megkoszorúzását követően, az ünnepség a közösségi házban folytatódott, ahol Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott beszédet. Műsort ebben az esztendőben a református iskola diákjai adtak.

   Pápa János volt az ’56-os rendezvény vendége
   Konferencia 1956-ról

    A forradalomra emlékező ünnepi héten egy konferenciára került sor, szintén a közösségi ház kupolatermében. Az eseményre ismét kettő vendég került meghívásra. Dr. Szakály Sándor az 1956-os forradalom alakulásáról beszélt, míg Szántó László nyugalmazott levéltáros a 60 évvel ezelőtti esemény Somogy megyei, illetve csurgói vonatkozásáról beszélt. A rendezvény elején Szászfalvi László köszöntötte a konferencia résztvevőit.

    Egykori csurgói diákok a kerekasztal beszélgetésen

     Kerekasztal beszélgetésre került sor kedden este a közösségi ház kupolatermében. Az esemény résztvevői egykori csurgói diákok voltak, akik az 1956-os események idején a református gimnázium tanulói voltak. Ők kerültek meghívásra elmondani, hogy miként élték meg a forradalmi időszakot, illetve miként vélekednek ezzel kapcsolatosan.

     Az EHF Kupa harmadik körében a Csurgói KK
     Formalitásnak tűnik a visszavágó

      Remek második félidei játékával magabiztos győzelmet arattak férfi kézilabdázóink Belgiumban, a nemzetközi kupa második fordulójának első találkozóján. A házigazda Achilles Bocholt a huszadik percig tudott vezetni, de onnét már végig együttesünk dominált. A 11 gólos győzelemmel ott állunk a továbbjutás küszöbén. A visszavágóra október 15-én, szombaton 15 órakor kerül sor a Sótonyi László Sportcsarnokban.

      Megkezdte szereplését a női utánpótlás labdarúgó csapat

       Történelmi pillanatokra került sor csütörtökön délután a labdarúgó pályán, ugyanis városunk történetében először játszott hivatalos bajnoki mérkőzést a nem rég szerveződött csurgói női utánpótlás együttes. Tagjai egyelőre a református iskolából és az Eötvös Általános Iskolából jöttek, de természetesen várják a többi csurgói oktatási intézményekből is a focizni szerető hölgyeket. Az első összecsapáson a Barcs volt az ellenfél, ahol természetesen nem az eredmény volt a fontos.

       Megkezdték a felkészülést férfi kézilabdázóink
       Harmadik hely az országos versenyen

        Harmadik helyen végzett a Superwoman's Senior Kézilabda Klub csapata. A klub 20102-ben alakult azzal a távlati céllal, hogy mindenképpen versenyeken szeretnének indulni. Országos bajnokságon most indultak először, és a jó nevekből álló mezőnyben végül sikerült felállni a dobogóra, a +33-as kategóriában.

        Folyamatosan bővül a sportegyesület

         Évről-évre bővül a Superwoman's Senior Kézilabda Klub. Az új tagok mellett új sportágak is csatlakoztak az egyesülethez a karatésok és az asztaliteniszezők személyében. Ezzel több lehetőség nyílhat meg számukra, hiszen a Superwoman's Senior Kézilabda Klub folyamatosan keresi a pályázati forrásokat, amelyek megkönnyítik a működésétt. Jelenleg kettő nyertes pályázatuk van, különböző rendezvények megvalósítására. Ez segíti többek között a július végén kezdődő háromhetes programjukat is, amelyek különböző korosztályoknak számára segíti az egészségmegőrzést.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum