További híreink

 • Közélet
 • Sport
Megkezdődött a járdaépítés
Felújítják a Városháza tetőszerkezetét

  A Városháza emeletén két és fél hónapig szünetel az ügyfélfogadás. Az épület tetőszerkezetének felújítása miatt ugyanis az emeleti irodákban dolgozó irodavezetők és ügyintézők a Baksay utca 9. szám alá, a volt orvosi rendelő épületébe költöztek. Az ügyfélfogadás rendje nem változik. A felújítási munkálatok befejezésének tervezett határideje ez év október 2-a.

  Megkezdődtek a Superwoman

   Három éve rendez a Superwoman's Egészségműhely táborokat a nyári időszakban, három héten keresztül. Először a 6-10, majd a 10-15 éves lányoknak, az utolsó héten pedig a felnőtteknek. A héten zajlott a legfiatalabbaké, ahol tizenketten vettek részt. A napi komoly téma átbeszélése mellett, természetesen a színes, változatos programoké volt a főszerep, ahol voltak kézügyességi foglalkozások, és természetesen mozgásos feladatok is.

   Fontos döntések a rendkívüli ülésen
   Erzsébet-tábor négy turnusban

    Korábbi években a Balatonon, idén már az iskolákban is lehetőség nyílt Erzsébet-táborok szervezésére. A csurgói iskolák négy turnusban fogadhattak napközis gyerekeket a pályázaton nyert anyagi lehetőségnek köszönhetően. Így közel száz általános iskolás gyermek vehetett részt a tábor programjaiban, mely a kézműves foglalkozásoktól, a kiránduláson át a strandolásig, sok izgalmas eseményt tartogatott a vakációzó diákok számára.

    Életutak – felhívás az idősekhez

     A Csurgói Városi Szociális Intézmény felhívást intézett a város időseihez. A felhívásban arra kéri a már sok évet megélt embereket, hogy írják le életútjukat, és azt elektronikus formában juttassák el az intézmény vezetőjéhez. Az ötletgazda az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt. A felhívás célja: személyes élmények, történetek, hagyományok, értékek összegyűjtése és megőrzése. A beadási határidő július 31.

     Megkezdték a felkészülést férfi kézilabdázóink
     Harmadik hely az országos versenyen

      Harmadik helyen végzett a Superwoman's Senior Kézilabda Klub csapata. A klub 20102-ben alakult azzal a távlati céllal, hogy mindenképpen versenyeken szeretnének indulni. Országos bajnokságon most indultak először, és a jó nevekből álló mezőnyben végül sikerült felállni a dobogóra, a +33-as kategóriában.

      Folyamatosan bővül a sportegyesület

       Évről-évre bővül a Superwoman's Senior Kézilabda Klub. Az új tagok mellett új sportágak is csatlakoztak az egyesülethez a karatésok és az asztaliteniszezők személyében. Ezzel több lehetőség nyílhat meg számukra, hiszen a Superwoman's Senior Kézilabda Klub folyamatosan keresi a pályázati forrásokat, amelyek megkönnyítik a működésétt. Jelenleg kettő nyertes pályázatuk van, különböző rendezvények megvalósítására. Ez segíti többek között a július végén kezdődő háromhetes programjukat is, amelyek különböző korosztályoknak számára segíti az egészségmegőrzést.

       Hírek a közelmúltból

       Hír archívum