További híreink

 • Közélet
 • Sport
Átadás előtt az új kerékpárút
Sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester

  A rendkívüli járványhelyzet miatt sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester. Kiemelt néhány fontosabb országos intézkedést, amely ezen a héten került bevezetésre, de hosszabban a csurgói intézmények helyzetéről beszélt. Végül reményét fejezte ki, hogy nem kell meghosszabbítani majd ezt a harminc napi tartó időszakot.

  Átadásra került a Festetics Ösztöndíj

   Ebben az esztendőben Füstös Alíz és Kovács Edina vehette át a Festetics Ösztöndíjat. Ezt az önkormányzat 2013-ban alapította, kettő csurgói hallgatót segítve, aki felsőfokú tanulmányait végzi. A pályázat útján megszerezhető támogatás idén a központban található Festetics szobornál került átadásra.

   Közös istentisztelet a reformáció napját ünnepelve
   14 napirendi pont az októberi ülésen

    Több módosításnak köszönhetően, összességében 14 napirendi pontot tárgyalt októberi, soros ülésén városunk képviselő-testülete. Hosszasabb vitát, illetve véleménynyilvánítást a régi orvosi rendelő eladása okozott. A végén, az egyebekben Csurgó aktuális vírushelyzetéről is elhangzott egy beszámoló.

    Konfirmációval egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

     Kettő lány és négy fiú konfirmált október utolsó vasárnapján az Alsoki Református Templomban. Az ünnepi eseményen Szászfalvi László hirdetett igét. A fiataloknak Szabó Sándor prespiter adott át rendkívül hasznos gondolatokat. Természetesen az Úr asztala is megterítésre került a jeles alkalmon.

     Átlépték a küszöböt, két csurgói kézilabdázó a magyar válogatottban
     Ezúttal a Komlót sikerült megverni hazai pályán

      A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben férfi kézilabda csapatunk mérkőzései is rendkívüli módon alakulnak, a többi együtteshez hasonlóan. Ennek köszönhetően újabb hazai találkozóra kerülhetett sor a legutóbbi fordulóban, hiszen az aktuális idegenbeli összecsapás ismét elmaradt. A vendég Sport36-Komló hosszú kényszerszünetet követően tudott ismét pályára lépni. Játékosaink 13:10-es félidei vezetést követően, 29:24-re nyertek.

      Döntetlen a Balatonfüred elleni hazai rangadón

       A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet úgy hozta, hogy férfi kézilabda csapatunk ezen a héten is itthon játszotta bajnoki mérkőzését. Az október 22-én, vagyis csütörtökön lejátszott találkozón nagyon komoly ellenfél várt együttesünkre, mégpedig a Balatonfüred.

       Újabb hazai győzelem, ezúttal a Cegléd ellen
       Háromgólos vereség a bajnokaspiránstól

        A Csurgói Női Kézilabda Club csapata a Kozármisleny együttesét hazai pályán fogadta. A hosszú kihagyás után pályára lépő hazai együttes gyengén kezdett ugyan, de tudott meglepetést okozni ellenfelének, hiszen a lefújásig nyitott mérkőzésen mindössze 3 gólos vereséget szenvedett. Az egyesület vezetősége és szakmai stábja elégedett a lányok teljesítményével.

        Az Orosháza ellen szerezte meg az első győzelmét a férfi kézilabda csapat

         A karantén miatti többhetes kihagyást követően ismét pályára lépett férfi kézilabda csapatunk. Október 10-én, szombaton az Orosháza elleni elmaradt mérkőzést játszotta le hazai környezetben. A találkozó elég szorosan alakult, hiszen az 59. perc végén mindössze egyetlen gól volt az előnyünk, de végül a hátralévő kis időben még kétszer eredményesek tudtunk lenni, kialakítva a 29:26-os győzelmünket.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum