További híreink

 • Közélet
 • Sport
Karanténban a férfi kézilabda csapat
Pályaorientációs fórumot tartott az Iparkamara

  A Csurgó Járási Foglalkoztatási Paktum pályaválasztási fórumot rendezett a Közösségi Házban. A résztvevő hetedik osztályos tanulóknak maholnap dönteniük kell a jövőjükről. Ebben segít a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a pályaorientációs szolgáltatásaival.

  Újabb szigorítások az Evangélikus Templomban

   Újabb szigorításokról rendelkezett az Evangélikus Templomokban, így a csurgóiban is, egy most kiküldött püspöki körlevél. Minderről Hegedüs Gábor tájékoztatta a vasárnap délelőtti istentiszteleten a megjelent híveket. Az eddigi szabályok betartásának a megerősítése mellett újdonság az Úrvacsora kerülése, a végén a kijáratnál a testvéri kézfogás mellőzése. A csurgói lelkipásztor felhívta a figyelmet a látogatás lehetőségére, illetve a házi Úrvacsora szolgálatra. Zárásként kihangsúlyozta, aki úgy gondolja, kapcsolatba került koronavírussal megfertőzött személlyel, vagy akár megbetegedett, mindenképpen értesítse őt, hiszen ennek függvényében a vezetőség pár hétre akár be is zárathatja a templomot.

   Nyári gyermekfelügyelet a Családsegítő Szolgálatnál
   Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László a nagyatádi CT-vel kapcsolatosan

    Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László hétfőn délelőtt a Nagyatádi Kórházban a CT-vizsgálatok kapcsán. Elmondta, szeptember 1-jétől választókerületének három járásában, köztük a csurgóiban található 45 településről, mintegy 55 ezer ember veheti igénybe ezt a szolgáltatást a most megkötött szerződés alapján. Minderre évi 121 millió Ft finanszírozást ad az állam, amelyből napi 12-15 vizsgálatot lehet elvégezni. Örömtelinek nevezte, hogy a kórház a szakemberi feltételeket is biztosította már mindehhez.

    Nagy várakozással kezdték a tanévet a Nagyváthyban

     A Kolping Nagyváthy János Középiskolában is megkezdődött a 2020/21-es tanév. Idén tovább bővült az intézmény a nagybajomi szakképző iskolával. Jelenleg Csurgón közel 500 tanuló vesz részt az oktatásban. A koronavírus járvány máris problémákat okoz, elsősorban a külső szakképző helyek kérdésében.

     Jó játék, szoros vereség a Szeged ellen
     Skaliczki Lászlóval kezdte meg a munkát a női kézilabda csapat

      A férfi együttessel párhuzamosan a női kézilabda csapat is megkezdte a felkészülését. Az elnökségnek a szakmai munka irányítására egy kiváló edzővel, Skaliczki Lászlóval sikerült megegyeznie. Kemény tréningek, illetve több felkészülési mérkőzés szerepel a programban. A klub vezetősége, Skaliczki mester irányítása mellett, komolyabb terveket szövöget hosszabb távon.

      A CSKK megkezdte a felkészülést

       A Csurgói KK megkezdte a felkészülést a 2020-2021-es bajnoki szezonra. Négy hónapos szünet után találkozott újra a csapat, az új játékosokkal kiegészülve. Az előzetes felkészülési programot a koronavírus okozta járvány felborította, ezért törölni kellett a külföldi edzőmérkőzéseket. A klub vezetése folyamatosan azon dolgozik, hogy megfelelő magyar csapatokkal tudjanak játszani. Örömhír a szurkolóknak, hogy egy igazi sztárcsapat érkezik Csurgóra, a Bajnokok Ligája győztes, lengyel Kielce együttese.

       Fantasztikus végjáték az EHF Kupa visszavágón
       Változások a Csurgói KK-nál

        Új idény változásokkal. Röviden, ezt mondhatjuk el a Csurgói Kézilabda Klub szervezeti életéről. A játékosmozgások, a csapatok versenyeztetése, a szervezeti felépítés változásai, az infrastruktúra kiépítése, amelyek idén leginkább jellemzők az első osztályú somogyi klubra.

        Másfél éve működik a Városi uszoda

         A Városi uszoda közel másfél éve került átadásra. Ma már az úszószakosztály és az iskolai úszásoktatás mellett nem csak a helyi lakosok, hanem a környező településekről is rendszeresen igénybe veszik a létesítmény szolgáltatásait.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum