További híreink

 • Közélet
 • Sport
Emlékezés és tisztelgés a városi ünnepségen
Az összefogást képviseli a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

  Fontos mérföldkőhöz érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az öt éve alakult szervezet ugyanis első választásához érkezett. Dr. Gombos Sándor megyei elnök elmondása szerint nagyon jól tudták a különböző ágazatok szereplőinek az érdekeit képviselni. amit mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy Somogyban egyedüliként indulhatnak, más szervezetek támogatását maguk mögött tudva. Ettől függetlenül minden tagot arra kér, menjen el szavazni november 3-án, hiszen a megfelelő számú részvételi arány mindenképpen a kamara érdekérvényesítő képességét növeli a jövőt illetően.

  A kazettás festett templommennyezeteket mutatja be a kiállítás

   „Kazettás festett templommennyezetek motívumvilága és –kincse – egy felbecsülhetetlen kincsünk jelenben is érvényes üzenetei”. Ez annak a kiállításnak a címe, amely a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány rendezésében nyílt meg a közösségi ház kupolatermében. Az egyházi értékeket bemutató fotók Sopronból érkeztek városunkba. Az eseményen kettő előadás is elhangzott, melyekből megtudhatták az érdeklődők, milyen is „Wittenberg, a reformáció városa a tudomány és a költészet nyelvén”.

   Az ősz legjobban várt rendezvénye a Mesevár Óvodában a „Tök-jó” nap
   Rózsaszín szalagos séta: felhívás a mellrák elleni küzdelemre

    Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek apropóján városunkban is demonstráltak az emlőrák megelőzése érdekében. A Magyar Rákellenes Liga Csurgói Alapszervezete által rendezett eseményen közel százan vettek részt, melyet Rozványi Balázs elnök nyitott meg. Ezt követően rózsaszín lufikkal sétáltak végig a város központjában, hogy felhívják a figyelmet az emlőrák korai felismerésérésének fontosságára, a mellrák elleni küzdelemre. A programot a Kolping Nagyváthy János Középiskola diákjainak műsora és az Allegria Tánccsoport előadása színesítette.

    Kálvin-konferencia a református iskolában

     A Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium a reformáció 500. évfordulójának az évében is megrendezte a Kálvin-konferenciát. A köszöntő mellett egy könyvbemutatóra is sor került a Baksay Alapítvány jóvoltából, illetve külön előadás a kisiskolásoknak és a középiskolásoknak. A rendezvényt egy színvonalas zongorabemutató is színesítette.

     40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub
     Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad

      Az elvárásoknak megfelelően, továbbra is NBI/B-s mezőnyben szerepelhet a CSKK utánpótlás férfi kézilabda csapata. Bencze József, az együttes edzője reálisnak tartja a 2016/2017-es évadban elért eredményt, hiszen a jobbára fiatal, tehetséges játékosokból álló gárda, a rutinos, volt élvonalbeli kézilabdásokat felsorakoztató ellenfelekkel szemben, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

      III. Somogy-Zala megyei régiós körverseny a Mozdulj Csurgó Úszóegyesület szervezésében.

       Harmadik alkalommal került megrendezésre a Somogy és Zala megyét érintő régiós körverseny a Városi Uszodában. Az egész napot felölelő rendezvényen 11 egyesület 146 sportolója állt rajtkőre. A délelőtt folyamán a fiatalabb úszók, majd délután a nagyobb korosztályok képviselői mérethették meg magukat. Volt oka örömre a Mozdulj Csurgó Úszóegyesületnek, hiszen több versenyszámban is sikerült dobogóra kerülnie a versenyzőiknek.

       A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat
       Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

        A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

        Judo foglakozásokra várják a fiatal felnőtteket

         Tavaly szeptember óta biztosítanak edzéslehetőséget térségünk fiataljainak a Nagykanizsai TE judo szakosztályának edzői. A Mester család heti két alkalommal vezeti a judo foglalkozásokat. Az edzések két helyszínen, az Eötvös Általános Iskolában, és a Sótonyi László Sportcsarnokban zajlanak. Az edzők, a Magyar Judo Szövetséggel egyetértésben, folyamatosan igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni a sportágat, mint sportot, mint szabadidős tevékenységet és mint életformát egyaránt.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum