11 csurgói református diák a természettudományos konferencián

11 csurgói középiskolás diák indult az idei természettudományos diákkonferencián, ahol ismét szép sikereket értek el. Voltak közöttük, akik több ilyen jellegű tanulmányi megmérettetésen részt vettek már, de jópáran az első alkalommal végeztek kutatómunkát és készültek belőle érdekes tanulmánnyal. Ebben az esztendőben először került sor angol nyelvű előadásokra egy horvát-magyar határon átnyúló pályázatnak köszönhetően.

11 csurgói református diák a természettudományos konferencián

Négy szekció kínálta témákból készülhetnek fel azok a diákok a minden év márciusában megrendezésre kerülő református középiskolák természettudományos konferenciájára, akik úgy gondolják, egy-egy érdekes ötlettől vezérelve elvégeznek egy kutatómunkát és ennek eredményét bemutatva készülnek fel egy előadással. A megmérettetés mindig is népszerű volt a rendező intézmény, a református gimnázium tanulói számára is. Az idei természettudományos diákkonferenciának volt egy különlegessége is ez alkalommal, mégpedig egy angol nyelvű szekció, egy horvát-magyar határon átnyúló pályázatnak köszönhetően.

 

A tizenegy csurgói induló között voltak olyanok, akik első alkalommal neveztek a tanulmányi versenyre. Közülük Németh László és társa, Ledniczky Frigyes végül a második helyen végzett, míg Kiss Réka Sára és Blatt Gréta olyan kiváló munkát végzett, hogy a tárgyi néprajz hármas szekciójában elsők lettek.

 

Az idei versenyen végül összességében három kategóriában nyertek csokonais diákok, de ezen kívül több második és harmadik helyet is szereztek. Bizonyítva, remek munkát végeztek idén is felkészítő tanáruk irányítása mellett.