12 előterjesztésben döntött a képviselő-testület

Megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete. A június végi döntéshozatalon 12 előterjesztésben kellett dönteniük. Természetesen most is szerepeltek köztük pályázatokhoz kapcsolódó napirendi pontok.
Az ülés végén több képviselő szólalt fel a város egyes részein tapasztalható kellemetlen szagok miatt.

12 előterjesztésben döntött a képviselő-testület

Eredetileg kilenc napirendi pont szerepelt a kiküldött tervezetben, de három helyi kiosztású anyaggal tizenkettőre emelkedett a tárgyalandó előterjesztések száma a képviselő-testület június végi, soros ülésén. Elsőként a Csurgó Kártyával kapcsolatosan alkottak új rendeletet. Másodikként megemelték a Csurgói Városgazdálkodási Kft. jegyzett tőkéjét, majd a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. további autóbuszainak a központban való elhelyezése volt a téma. A döntés értelmében a postával szembeni parkolóban éjszakázhat négy-öt busz ezentúl, de csak ideiglenesen, míg a végső helyszínt meg sikerült találni számukra.

 

A folytatásban a Szociális Otthon érintő projekthez kiválasztották a közbeszerzési eljárást lebonyolító céget, majd a közösségi ház és az önkormányzat udvarának felújítására elnyert pályázathoz a közbeszerzési tanácsadót. Hatodikként tárgyalták a Korona Szálló felújításával kapcsolatos tervezői szolgáltatás beszerzését. Az előterjesztés elfogadását követően kiírásra került az idei Festetics Ösztöndíj, közigazgatási szünetet rendeltek el július 7-ére az önkormányzatnál, technikai dolgok miatt módosították a Gyermekjóléti Társulás társulási megállapodását.

 

Mindenki „igen”-nel szavazott a testület első második munkatervére Szabó Sándor kiegészítésével, mely szerint a decemberi ülésen adjon egy tájékoztatást a Millenniumi Bizottság az addig elvégzett munkájáról. Utoljára pedig tudomásul vették az átruházott hatáskörben hozott döntéseket, illetve a lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolót. Az ülés végén Füstös János polgármester köszönte meg Polgár Mónikának, az eddigi aljegyzőnek a munkáját, megnevezve egyben az utódját is, Lantos Sándor személyében. Az ülés lezárása előtt Szabó Sándor alpolgármester és Vassné Huszics Bernadett képviselő hívta fel a figyelmet egy elég nagy problémára, amely több lakost is érint. A rendkívül kellemetlen szagokra, amely elsősorban az alsoki városrészben, valamint a Zrínyi és a Virág utcában élők tapasztalnak. Füstös János polgármester tájékoztatta a testületet, hogy felvette a szolgáltatóval a kapcsolatot, jelenleg kivizsgálás alatt van az ügy.

 

A testület legközelebb augusztus végén ül össze a rendelete szerint, de addig biztosan sor kerül rendkívüli döntéshozatalra.