12 előterjesztést tárgyaltak az áprilisi ülésen

Megtartotta áprilisi, soros ülését városunk képviselő-testülete. A három, egy-egy pályázatról szóló, helyi kiosztású előterjesztéssel együtt összesen 12 napirendi pont várt döntéshozatalra. Három beszámoló is elhangzott a múlt évvel kapcsolatosan: városunk közbiztonsági helyzetéről, a helyi autóbusz közlekedésről és a temetkezési szolgáltatásról.

12 előterjesztést tárgyaltak az áprilisi ülésen

Eredetileg kilenc napirendi pont szerepelt a képviselő-testület április végi, soros ülésén, de Füstös János polgármester javaslatára három, pályázattal kapcsolatos előterjesztéssel bővült. A szerdai döntéshozatalon elsőként Csurgó közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről volt szó a tavalyi esztendőt értékelve, melyet Beke Mária őrsparancsnok szóban is felvázolt, részletesen érintve minden területet. Nem csak a képviselők, hanem a megyei kapitány helyettes és a Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője is megköszönte a Csurgói Rendőrős dolgozónak a munkáját.

 

Ezt követően újabb beszámoló következett: a Somogy megyei Temetkezési Szolgáltató Kft-é. Az írásos anyagot a vállalkozás ügyvezető igazgatója szóban is kiegészítette. Szalai Józsefné képviselő egy olyan problémára hívta fel a figyelmet, amely lehetőleg minél gyorsabb megoldást igényelne. A felvetésre Füstös János polgármester és Puskás Béla ügyvezető igazgató is reagált. A helyzetet ismerik és már tárgyalásba kezdtek a mielőbbi megoldás érdekében.

 

A folytatásban egy új törvényi előírásnak megfelelően, módosították a temetőkről és a temetkezési tevékenységekről szóló rendeletet, majd újabb beszámoló következett. Mégpedig a helyi autóbusz közlekedéssel 2017-es alakulásával kapcsolatosan. A szavazás előtt Szabó Sándor alpolgármester köszönte meg a cég munkáját és rugalmasságát, melyet egész évben tanúsított, a minél jobb utazási feltételek megteremtése érdekében.

 

Ötödikként a Széchenyi téri körforgalom közepén kialakult ingatlan vagyonigénylését támogatták, majd egy új ingatlan megvásárlásáról határoztak, mely a központi temető melletti részre vonatkozik. A támogatását követően az önkormányzatnál dolgozó köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló rendelet került módosításra, aktualizálásra, majd egy pályázathoz kapcsolódó foglalkoztatás megvalósítását fogadták el. A kilencedik előterjesztés keretében egy közbeszerzési eljárás került megindításra az önkormányzati utak minőségi javítása érdekében elnyert pályázat tekintetében.

 

A képviselők döntöttek arról is, hogy beadják a rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatási igényüket is, melynek pontos összege később kerül pontos megállapításra. Zárásként pedig ismét csak tudomásul vették a két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló beszámolókat.


Műsor

Április 18. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

19.47: Forgószínpad – színházi magazin

20.14: Pilvax underground – dokumentumfilm

21.07: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

22.47: Forgószínpad – színházi magazin

23.14: Pilvax underground – dokumentumfilm

00.07: Képújság

 

Április 19. péntek

  7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

  7.47: Képújság

10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

10.47: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

13.47: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református Templomból

14.25: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

16.47: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 14.)

19.47: Forgószínpad – színházi magazin

20.14: Pilvax underground – dokumentumfilm

21.07: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár