125 éves a Mókuskert Óvoda

Jubileumi születésnapját ünnepelte a Mókuskert Óvoda. Az alapításának 125 éves évfordulója alkalmából tartott rendezvényen előadások keretében ismerkedhettek meg a meghívottak az intézmény múltjával és jelenével. Mindez egy fotókiállítás elkészítésével is bemutatásra került. Pappné Tősér Éva a mai gyermeknevelés kapcsán kiemelte, az óvónőknek egyre nagyobb szakmai, pedagógiai kihívásokkal kell megbirkózniuk, ami folyamatos képzést igényel. Éppen ezért tartja nagyon fontosnak a munkaközösségek segítségét.

125 éves a Mókuskert Óvoda

A Mókuskert Óvoda fennállásának 125. évfordulója alkalmából rendeztek november 10-én ünnepséget, a délelőtti órákban. Az eltelt időszak jó alapot szolgált az óvodai pedagógusok számára az összehasonlításra: mik változtak és mik maradtak meg több mint 100 esztendő távlatából is.

Pappné Tősér Éva intézményvezető köszöntőjét követően Vargáné Hegedűs Magdolna ismertette egy előadás keretében a történelmi múltat, majd a közösségi szobában zajló események befejező részeként Pappné Tősér Éva mutatta be a kiállított képanyagot a vendégeknek, mely során az egész éves programok is megemlítésre kerültek. Az intézményvezető mindeközben kihangsúlyozta azt is, hogy az eltelt 125 esztendő alatt nagyon sok minden változott. A modern világ pedig egyre nagyobb szakmai kihívás elé állítja az óvónőket is. Ennek kapcsán emelte ki a munkaközösségek nagyon fontos szerepét, nélkülözhetetlen segítségét.

Az ünnepség zárásaként, a csoportlátogatások során betekintést kaptak a vendégek abba, hogy milyen körülmények között zajlik az óvodai élet napjainkban.