13. alkalommal adták át a Kaslik Ösztöndíjat

Az őszi fesztivál keretén belül került idén is átadásra a Kaslik Edit emlékére alapított ösztöndíj. Ez alkalommal már tizenharmadszor kapta meg egy felsőfokú tanulmányait szeptemberben kezdő hallgató. Az elnyeréséhez minimum hármas tanulmányi átlag szükséges. Az eseményen elhangzott a tragikusan elhunyt névadó életrajza, illetve Füstös János polgármester méltatta köszöntőjében a Kaslik Alapítvány segítő munkáját.

13. alkalommal adták át a Kaslik Ösztöndíjat

Kaslik Józsefné 2005-ben alapított ösztöndíjat tragikusa elhunyt lánya, Edit emlékére. Azzal a szándékkel, hogy támogassa az adott évben érettségizett, majd valamelyik felsőoktatási intézménybe felvételit nyert, ezeken kívül pedig bármely területen tehetséges fiatal célba érkezését. Vagyis a jó középiskolai tanulmány mellett szükséges, hogy egy szaktárgyból versenyt nyerjen, vagy esetleg egy művészeti ágban, akár egy sportágban kiemelkedően tehetséges legyen, melyet bizonyított is már. Természetesen csurgói lakhelyű fiatalok tekintetében. Az ösztöndíj elnyeréséhez minimum hármas tanulmányi átlag szükséges. E felett pedig minél jobb az eredménye, annak megfelelően kaphat 10, 20 vagy akár 30 ezer Ft-ot is havonta. A Kaslik Alapítvány a Tehetséges Gyermekekért Kuratóriuma június 12-én írta ki pályázatát. A szükséges és előírt űrlapokat pedig szeptember 3-án 12 óráig lehetett a csurgói önkormányzathoz eljuttatni. Természetesen volt pályázó ebben az esztendőben is. Számára, az eddigi hagyományoknak megfelelően, az Őszi Fesztivál keretében került átadásra az ösztöndíj. Az ünnepség a Meller Kastéllyal szemben található emlékműnél történt, ahol elsőként a névadó rövid életrajza hangzott el.

 

Az eseményen részt vett Kaslik Alapítvány a Tehetséges Gyermekekért Kuratóriumának elnökasszonya, Szőkéné Komenczi Anikó valamint Füstös János polgármester, aki most is köszönetet mondott az alapítványnak a csurgói hallgatókat érintő segítségéért.

 

A Kaslik Ösztöndíjat ez évben Kovács Edina érdemelte ki, ő vehette át a kuratórium elnökétől a támogatói szerződést és egy bekeretezett emléklapot. Az esemény zárásaként pedig a résztvevők elhelyezték az emlékezés virágait a Kaslik Emlékműnél.