14 előterjesztés az év első testületi ülésén

Az új esztendő első soros ülését tartotta meg január 30-án, csütörtökön városunk képviselő-testülete. Összesen 14 előterjesztés várt döntéshozatalra. A képviselők végül minden napirendi pontot egyhangúan támogattak. Az ülésről készült összefoglaló következik.

14 előterjesztés az év első testületi ülésén

14 előterjesztést kellett megvitatnia városunk képviselőinak az idei első, soros ülésükön január 30-án, csütörtökön délután. Elsőként módosították a Csurgói Városgazdálkodási Kft-vel kötött megállapodást a közétkeztetési feladatok ellátása kapcsán. Másodikként egy ingatlannal kapcsolatos telekcsere volt a téma, melynél a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság változtatást javasolt. Az elfogadását követően kiírásra került a „Marketing feladatok ellátása” tárgyú beszerzéshez az ajánlattételi felhívás.

 

A negyedik előterjesztésben a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében kültéri kézilabda pálya fejlesztésére vonatkozó pályázat benyújtásáról határoztak. Végül ezt is egyhangúan fogadták el a képviselők. Csakúgy, mint a helyi menetrend szerinti autóbusszal történő személyszállítási tevékenység ellátására vonatkozó előterjesztést.

 

A járási startmunka mezőgazdasági programban megtermelt zöldségek szociális célra való felhasználásának tárgyalásánál felvetődött egy kérdés. Az egyhangú támogatása után az önkormányzat igazgatási szüneteit határozták meg erre az évre vonatkozóan, majd a Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal kötött megállapodás került felülvizsgálatra a törvényi előírásoknak megfelelően.

 

A kilencedik napirendi pontban a polgármester és a képviselők köztartozás-mentességének az igazolását fogadták el, majd az eddigi éveknek megfelelően, jóváhagyták az általános iskolai beiskolázási körzeteket. Ugyancsak egyhangú „igen”-t kapott a testület első félévi munkaterve, illetve az átruházott hatáskörben hozott döntésekről és a lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolók. A két ülés közötti tisztségviselői tevékenységekről szóló beszámolók kapcsán újabb kérdések és válaszok hangzottak el, illetve észrevételek. Végül ez az utolsó napirendi pont is teljes körű elfogadást kapott.

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár