16 csapat az országos ranglistás úszóversenyen

Második alkalommal rendezte meg a Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület és a Sportcsarnok Kft. a Gesztenye Kupa elnevezésű, országos ranglistás úszóversenyt. A tavalyihoz képest ez alkalommal majd kétszer annyi csapat jelezte részvételi szándékát, köztük egy szlovén egyesület is. A főszervező, Dergecz Dezső kiváló erőfelmérőnek tartja ezt a megmérettetést, hiszen bőven van még idő faragni az itt elért időeredményeken, a tanév végén kezdődő, nyári versenyszezonra.

16 csapat az országos ranglistás úszóversenyen

A Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület több versenyt is rendez minden esztendőben, hiszen fiatal úszói számára is remek visszajelzésnek számítanak ezek a megmérettetések, hogy éppen hol tartanak a felkészülésben. Mindezek mellett, tavaly egy új kupát indított hagyományteremtő jelleggel, amely mindenképpen más, mint a többi. A környékbeli városok egyesületei igyekeznek eljönni a Gesztenye Kupára, köztük a nagykanizsai úszók is. A ranglistás megmérettetésen természetesen rajtkőre álltak a csurgói fiatalok is.

 

Ez a verseny mindenképpen egy fontos mérföldkőnek számít a felkészülés folyamán, annak ellenére, hogy a csúcsformának majd jóval később kell kijönnie.