25 elsőáldozó a Jézus Szíve Templomban

Elsőáldozással egybekötött ünnepi szentmisét tartottak a Jézus Szíve Katolikus Templomban május 27-én, vasárnap délelőtt. Göndics János köszöntötte azt a huszonöt fiatalt, akik először vehettek részt a szertartáson. A csurgói plébános az alkalomhoz kapcsolódóan, prédikációjában kettő nagy titokról beszélt: a Szentháromságról, illetve arról, hogy a kis ostyában milyen módon is van benne Jézus.

25 elsőáldozó a Jézus Szíve Templomban

Nem csak a Szentháromság ünnepe miatt volt különleges május 27-én a szentmise a Jézus Szíve Templomban, hanem azért is, mert ezen az alkalmon több, mint húsz fiatal volt elsőáldozó. Az eseményen először ők adtak egy rövid műsort, melyet követően az ünnepi szentmisét Göndics János plébános gondolatai vezették be.

Az ünnepi alkalmon Szent Máté könyvéből szólt az evangélium. Ennek kapcsán titkok magyarázatáról szólt a prédikáció, amelyek már a bevezető gondolatokban is elhangzottak. Göndics János szavait követően az elsőáldozók ünnepélyes keretek között vallották meg hitüket.

A folytatásban az elsőáldozók a csurgói plébánossal énekeltek közösen még kettő vallási éneket, miközben először vehették magukhoz a szent ostyát. A továbbiakban pedig az ünnepi szentmise a megszokott rend szerint zajlott.