A családok költségvetése lesz a jövő évi

Elfogadta a Parlament a jövő évi költségvetést. Szászfalvi László röviden a családok költségvetésének nevezte a 2020-ast. A családok növekvő támogatása mellett pedig még kettő fontos pillért emelt ki: a gazdaságvédelmet és a biztonság további fenntartását. Jópár adó ismét csökkenni fog, a nyugdíjak pedig az infláció mértékével, vagyis 2,8 %-kal emelkednek. Térségünk országgyűlési képviselője kihangsúlyozta, most került betervezésre az eddigi legalacsonyabb hiánycél: 1 %.

A családok költségvetése lesz a jövő évi

Július elején fogadta el az Országgyűlés a 2020-as esztendő költségvetését. Térségünk országgyűlési képviselője, Szászfalvi László nagyon fontosnak tartja, hogy már nyár közepén elkészül a tervezet és mehet a Parlamentbe vitára.

 

A jövő évi büdzsé egyik nagyobb pillére a családok támogatásának a növelése. Ezért is nevezik röviden a családok költségvetésének. De természetesen már területek is kiemelt figyelmet kaptak. A nyugdíjasok például, a nyugdíjprémium mellett, az inflációval megegyező, 2,8 %-os emelést is kapnak 2020. január 1-jétől.

 

A Parlament a jövő évi költségvetés elfogadását követően nyári szünetet tart. A képviselők a munkát várhatóan szeptember második felében kezdik el, de az is lehetséges, hogy az önkormányzati választásokat követően.