A fejlesztési pályázatok módosíthatják az idei költségvetést is

Elfogadta városunk képviselő-testülete az idei év költségvetését. A törvényi előírásoknak megfelelően könyvvizsgálói jelentés is készült, melyben részletes elemzésre került a tervezet. Füstös János polgármester elmondása szerint reális számokon alapuló költségvetés lett beterjesztve, amelyben egyedül a fejlesztésekre nyert pályázatok okozhatnak problémát. Az azokban betervezett kiadások ugyanis, az idő múlásával emelkedhetnek. Olyan okokból kifolyólag, mint például a minimálbér növekedése vagy éppen az építőiparban tapasztalható árdrágulások.

A fejlesztési pályázatok módosíthatják az idei költségvetést is

A legutóbbi, szerdai testületi ülésen a képviselő-testület eleget tett annak a törvényi kötelezettségének, miszerint február közepéig meg kell tárgyalnia a város idei költségvetését. Az előterjesztést minden bizottság megtárgyalta, és előzetesen egyhangúan elfogadásra javasolta. A költségvetés jogi és gazdasági szerkezetéről, szintén a törvényi előírásoknak megfelelően, egy könyvvizsgálói felülvizsgálat, egy írásos jelentés is készült, melyben több szempontból készül vizsgálat. A tervezetnek meg kell felelnie a jogszabályi előírásoknak. Ezen kívül vizsgálni kell, hogy az előirányzatok valós adatokat tartalmaznak-e, illetve értékelésre kerül a pénzügyi helyzet, valamint megállapításra, hogy a pénzügyi egyensúly biztosítva van-e, és miként. A könyvvizsgáló ezeket ismertette a február 14-én megtartott testületi ülésen.

 

Szabó Sándor alpolgármester köszönetét fejezte ki annak azoknak a szakembereknek, akik több hónapon keresztül készítették a rendelettervezetet, amelyet a testület végül egyhangúan támogatott. Csurgó város polgármesterének elmondása szerint, mindenképpen várhatóak változások a közel 3 milliárd Ft-os költségvetésben, melynek meg vannak a reális okai.

 

Füstös János végezetül elmondta, sok minden van még, amiket egyelőre nem lehet tisztán látni, de az eddigi évekhez hasonlóan, mindig meg tudták oldani a nehézségeket, ezáltal biztonságban tartani a költségvetést, ezzel együtt a várost.