A felújított ingatlanokért mondtak hálát az Evangélikus Templomban

Hálaadó istentiszteletet tartottak az Evangélikus Templomban. Apropója pedig az egyházközség felújított ingatlanainak az átadása volt. Az eseményen Szemerei János dunántúli püspök és Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes szolgáltak. Az összesen mintegy 24 millió Ft értékű beruházások pályázati, egyházi, alapítványi pénzekből, illetve a csurgói egyházkerület tagjainak az adományaiból valósulhattak meg.

A felújított ingatlanokért mondtak hálát az Evangélikus Templomban

Az Evangélikus Templomban több beruházás is zajlott az utóbbi időszakban. Több kisebb és nagyobb, melyek már alaposan ráfértek mind a templom épületére, mind a többi egyházközségi ingatlanra. Ezeknek a hivatalos átadására tartottak hálaadó istentiszteletet szeptember 15-én, szombaton a kora délutáni órákban. A kezdőéneket követően Gerzsenyi Sándor „Hálaadó vers” című költeménye hangzott el.

 

Az istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke, illetve Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye esperese szolgált. A szent ige ez alkalommal a 127. zsoltárból hangzott el, az esemény meghívóján található mondat alapján.

 

A hálaadó istentiszteletet követően ünnepi közgyűlésre került sor, ahol Papp Istvánné köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Korontos Sándor ismertette, milyen munkálatok kerültek elvégzésre a templom és az egyházközség ingatlanainak a felújításában.

 

Az ünnepi délután a templom mellett zajlott a folytatásban, ahol megáldásra kerültek a felújított ingatlanok. Az átadó áldásokat követően, zárásként a résztvevők kívül-belül megtekintették az épületeket. Személyesen is megtapasztalhatták, milyen felújítások kerültek elvégzésre, melyek által otthonosabbá, szebbé váltak az evangélikus ingatlanok.