A helyi termékeket mutatta be az idei Őszi Fesztivál

Szeptember 22-én, szombaton került megrendezésre az idei Őszi Fesztivál, amelynek főszereplői ettől az esztendőtől a helyi termelők. 14-en hozták el termékeiket, melyek között megtalálható volt például a méz, a bor, a levendula, a fokhagyma, a mogyoró, vagy éppen a chili paprika. A szokásoknak megfelelően, a fő esemény ezúttal is a főzőverseny volt, ahol a csurgónagymartoniak teljesítettek a legjobban. Természetesen most is számos kulturális fellépő és kísérőprogram színesítette az eseményt.

A helyi termékeket mutatta be az idei Őszi Fesztivál

Több mint 20 éve kerül minden szeptemberben megtartásra Csurgó egyik kiemelkedő rendezvénye, amely ebben az esztendőben a Helyi Termékek Őszi fesztiválja elnevezést kapta. Csurgón és környékén ugyanis egyre több kistermelő tevékenykedik, amit mi sem bizonyít jobban, hogy számos, különféle termék került bemutatásra általuk ezen a napon.

 

Hazánkban egyre nagyobb teret hódítanak a különféle erős paprikák. Ma már a legcsípősebbet is meg lehet vásárolni. A somogyudverhelyi Fox Chili elnevezésű termelőcsapatnak köszönhetően a csurgói vásárban is meg lehetett találni. Amellett, hogy rendkívül erősek ezek a chili-fajták, nagyon finomak is, hiszen meglepően kellemes paprikaíz is társul a csípősség mellé.

 

A rendezvény megnyitójára délután került sor, ahol Füstös János polgármester köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a kistermelőket és a főzőcsapatokat. A megnyitó egyben díjkiosztó is volt, hiszen a délelőtti mesemondó verseny legjobbjai is itt vehették át jól megérdemelt jutalmukat. Előtte azonban a főzők várták nagy izgalommal, kit talált a legjobbnak a Szentgyörgyi Rómeó hatszoros világ és kétszeres Európa-bajnos aerobik versenyzőt is soraiban tudható zsűri. A legízletesebb ételt idén a csurgónagymartoni Ómág Trió csapata készítette, aki egyébként eddig már háromszor is kiérdemelte az első helyezést.

 

A kulturális fellépők már kora délutántól folyamatosan adták át egymásnak a színpadot. Nem volt ez másként a megnyitót és az eredményhirdetéseket követően sem. Barcsról és Nagyatádról eljöttek erre az alkalomra. Természetesen helyi előadók és csoportok is színesítették a rendezvényt. A nap hátralévő részében fellépett a Fehérvári József Zenei Egyesület Fúvószenekara, a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület, Decsi Richárd és Decsi Csaba. A Helyi Termékek Őszi Fesztiválja zárásaként pedig a Lord Együttes adott koncertet.