A hívek már részt vehettek a pünkösdi szentmisén

Mint ismert, az egyházak már megnyithatták kapuikat a hívek előtt. Így Pünkösd vasárnapjának a délelőttjén többen jöttek el a Szentlélek Templomba a szentmisére. Göndics János esperes plébános prédikációjában elmondta, három dolgot is ünnepelnek ezen a napon: a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját, illetve a Szentlélek Templom búcsúnapját.

A hívek már részt vehettek a pünkösdi szentmisén

Régen hallhatták már a hívek a mise kezdetét jelentő csengőszót a katolikus templomokban. Mivel az enyhítések az egyház életére is vonatkoztak, így pár hete már megnyíltak a kapuk a hívek előtt, természetesen az előírt védekezési szabályok mellett. Ennek tükrében Pünkösd vasárnapjának délelőttjén az ünnepi szentmise már a jól megszokott rend szerint zajlott a Szentlélek Templomban is, ahol Göndics János esperes plébános Szent János könyvéből olvasta fel az evangéliumot. Prédikációja pedig természetesen e jeles napról szólt.

 

A Pünkösddel ezzel lezárult a húsvéti ünnepkör, utoljára hangzott el a szentmise végén az elbocsátáskor a "halleluja, halleluja".