A jogi határzár volt a téma a FIDESZ választmányi ülésén

Kihelyezett választmányi ülést tartott a Somogy megyei FIDESZ választókerületünkben, immár másodszor. A Taranyban megtartott rendezvényen a jogi határzár kérdése volt a téma, melyet a múlt héten az ellenzéki képviselők nem szavaztak meg a Parlamentben. A kormánypártok szerint ezzel nem vették figyelembe a magyar állampolgárok biztonságát. Az ülésen a lehetséges megoldásokat igyekeztek felvázolni ahhoz, hogy a menekültek csak a megfelelő jogi keretek között léphessék át hazánk határait.

A jogi határzár volt a téma a FIDESZ választmányi ülésén

A Somogy megyei FIDESZ többször tartott már kihelyezett választmányi ülést, vagyis olyat, amely nem Kaposváron került megrendezésre. Egy sikertelen törvényjavaslatot követően, melyet a kormányzó pártok nyújtottak be, ezúttal Taranyban ültek össze március közepén. A téma nagyon fontos volt, hiszen ez a törvényjavaslat a menekülteket nem csak fizikai, hanem jogi határzár elé állította volna, még jobban növelve az ország biztonságát. Az évek óta fennálló migránsválság kérdése Somogyban egyébként pont választókerületünket érinti a legnagyobb mértékben, határterület lévén.

 

A jogi határzárról szóló törvényjavaslat végül nem került elfogadásra, ugyanis az ellenzéki pártok közül senki sem szavazta meg.

 

A rendezvényen Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője mellett Gelencsér Attila, a FIDESZ megyei szervezetének elnöke is keményen bírálta az ellenzéket.

 

A migránsválság kérdésében a kormányzó pártok mindenképpen törvényi megoldást szeretnének találni. Ezért ült össze rendkívül gyorsan a FIDESZ megyei választmánya is.