A Költészet Napjára emlékezett az irodalmi kör

Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Ebből az alkalomból tartott József Attila Emlékestet a Csokonai Irodalmi Kör. A közösségi házban megtartott eseményen részt vett a Főnix Somogyi Nagyasszonyok Egyesülete, valamint közreműködött az Általános Iskolák Énekkara, Pintér Károly és Decsi Richárd. Az esten, versei mellett, részletesen bemutatásra került kiváló költőnk életrajza.

A Költészet Napjára emlékezett az irodalmi kör

Egy görög filozófustól vett idézettel köszöntötte a résztvevőket Vargáné Hegedűs Magdolna, a Csokonai Irodalmi Kör által rendezett József Attila Emlékesten, melyet a Magyar Költészet Napja alkalmából tartottak a tagok. A jeles alkalmon megemlékezett nem régiben elhunyt társukról, Huszár Endréről is.

 

Az irodalmi kör rendkívül színvonalas műsor keretében idézte fel részletesen kiváló költőnk életrajzát, verseinek tükrében. Olyan versei is elhangzottak József Attilának, melyeket a legelsők között, gyermekkorunkban ismerhetünk meg, mint például az "Altató" vagy a "Mama".

 

Az ünnepi alkalmon többen is közreműködtek. Decsi Richárd énekén kívül, Pintér Károly gitáron kísérte az Általános Iskolák Énekkarát, melynek tagjai megzenésített József Attila verseket adtak elő.

 

Az esten meghívott vendégek is részt vett, mégpedig a Főnix Nagyasszonyok Egyesületének képviselői. Zárásként egyik vezetőjük mondott el egy verset, a Csurgóhoz is kötődő Bertók Lászlótól, melynek a címe az volt: „Abban is leginkább Vése”.