A kommunizmus áldozataira emlékezett Csurgó

A kommunizmus áldozatai előtt tisztelgett Csurgó egy városi megemlékezésen. Beszédet Szabó Sándor alpolgármester mondott, aki társadalomtudományi, szociológiai szempontból is igyekezett megvilágítani, mi valójában a kommunizmus, hogy alakulhatott ki. A rendezvényen a Kolping Nagyváthy János középiskola tanulói működtek közre, színvonalas műsort előadva.

A kommunizmus áldozataira emlékezett Csurgó

A Hortobágyra kitelepítettek emléktáblájának a megkoszorúzásával kezdődött február 25-én, vasárnap késő délután az a városi rendezvény, melyen a kommunizmus áldozatairól szólt a megemlékezés. A Városháza épületénél történt eseményt követően a közösségi ház kupolatermébe vonultak a résztvevők.

Vass Albert: Átoksori kísértetek c. munkájából való idézettel kezdte megemlékező beszédét Szabó Sándor alpolgármester. Ezt követően neves szociológusok nézetén keresztül igyekezett megvilágítani a kommunizmus lényegét, kialakulását, a társadalomtudományt segítségül hívva.

A megemlékezésre a Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói műsorral készültek, melynek keretében idézetek, énekek, a kommunizmussal, valamint áldozataival kapcsolatos tények hangzottak el.