A kommunizmus áldozataira emlékezett Csurgó

Február 25-e a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Ez alkalomból került sor városi megemlékezésre kedden délután a Csokonai Közösségi Házban. A koszorúzás és gyertyagyújtás után Vörös Mátyás, a önkormányzati képviselő tartott előadást, melyben szó volt a kommunizmus kialakulásáról, elterjedéséről, valamint a magyarországi és csurgói megtorlásokról, kitelepítésekről.

A kommunizmus áldozataira emlékezett Csurgó

A Hortobágyra kitelepítettek emléktáblájának a megkoszorúzásával kezdődött február 25-én, kedden késő délután az a városi rendezvény, melyen a kommunizmus áldozatairól szólt a megemlékezés. A Városháza épületénél történt eseményt követően a közösségi ház kupolatermében folytatódott a megemlékezés.


Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról c. művéből hangzott el részlet, melyet követően Vörös Mátyás önkormányzati képviselő tartott előadást. A bevezető gondolatokat követően elsőként a kommunizmus egyetemes kialakulásáról beszélt. Természetesen elhangzott a magyarországi megjelenése és hatalomátvétele, majd zárásként az elhurcolásokról, a kitelepítésekről szólt az előadás az országos és a csurgói események összefoglalásával.


A kommunizmus áldozataira való megemlékezésről 2000. júniusában hozott határozatot az Országgyűlés. Csurgó ebben az évben is méltón tette ezt meg.

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár