A köszönetet és a példamutatást hangsúlyozták az idei Semmelweis Napon

A Történelmi Park adott otthont június 30-án, kedden az idei Semmelweis Nap. Ünnepi beszédében a példamutatást és a köszönetnyilvánítást hangsúlyozta Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Munkájuk elismeréseként ez alkalommal hárman vehettek át oklevelet. Ez volt egyben a kettő éve indított Egészségfejlesztési Iroda zárórendezvénye is.

A köszönetet és a példamutatást hangsúlyozták az idei Semmelweis Napon

Ebben az esztendőben június utolsó napján, vagyis harmincadikán, kedden került megrendezésre Csurgón a Semmelweis Nap, amikor az egészségügyi dolgozók munkáját méltatjuk. A Történelmi Parkban tartott esemény a Himnusz eléneklésével kezdődött. Ünnepi gondolatai elején Szászfalvi László országgyűlési képviselő az elmúlt hónapokra tekintett vissza. Beszédének második részében a köszönetnyilvánítást hangsúlyozta.

 

Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos kiemelte Semmelweis Ignác egyik fontos felismerését, mely rendkívül hasznos volt a járványügyi helyzetben, vagyis a megfelelő kézmosást.

 

A három leghatékonyabban kezet fertőtlenítő egészségügyi dolgozónak Szászfalvi László és Füstös János polgármester adta át a díjakat. Ezt követően tartotta meg szokásos előadását dr. Orbán Csaba főorvos, aki ezúttal Markusovszky Lajosnak, a modern egészségügyi oktatás egyik megszervezőjének az életét és munkásságát mutatta be. Az idei Semmelweis Nap egyben a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda zárórendezvénye is volt egyben.

 

A Semmelweis Nap zárásaként ezúttal is elismerő oklevelek átadására került sor. Idén ezt hárman érdemelték ki munkájukkal: dr. Baranyi Enikő főorvos asszony, Papné Gresku Erika gyógyszerész és Kobán Éva gyógymasszőr, fizioterápiás asszisztens.