A „levegő” volt a téma az idei Nagyváthy Napon

Névadójára emlékezett a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola. A 2000-es évek óta megtartott eseményen mindig egy meghatározott téma köré szerveződnek a programok. Idén ez a „levegő” volt. A diákok tudományos előadásokkal készültek, illetve különböző kísérletekre is sor került a levegővel kapcsolatosan. Vendégként Gregorovits Tamás ejtőernyős tartott beszámolót, filmvetítéssel egybekötve. A Nagyváthy Napon ez alkalommal is bemutatásra került az új Nagyváthy Antológia.

A „levegő” volt a téma az idei Nagyváthy Napon

Színes programok és előadások, melyekre diákok és tanárok egyaránt előre készülnek. Mindez jó hangulattal, érdekes bemutatókkal fűszerezve. Röviden így lehetne jellemezni a Nagyváthy Napot. A Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola emlékezik meg ily módon a névadójára, a 2000-es évek óta immár sokadik esztendeje.

A Nagyváthy Napra az iskola igyekszik érdekes, különleges vendégeket is meghívni, aki nyilván kötődik valamilyen módon a meghirdetett témához. Így volt ez most is, hiszen a levegővel kapcsolatosan Gregorovits Tamás ejtőernyős számolt be élményeiről egy előadás keretén belül. Ezen filmeket is láthattak a diákok és a tanárok a különböző ugrásairól, melyek között belső kamerás felvételek is szerepeltek. További érdekességként pedig ernyőhajtogatásra került sor. A tanulók így újabb emlékekkel gazdagodhattak középiskolás éveik, ezen belül is a Nagyváthy Napok tekintetében.