A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

Január 22-én emlékezünk meg a Magyar Kultúra Napjáról. 1989 óta országosan mindenhol ezen a napon tartják az ünnepséget, természetesen Csurgón is. A Csokonai Közösségi Házban ünnepi beszédet Füstös János polgármester mondott, aki főként a gazdag csurgói kulturális életről beszélt, melynek számos kiemelkedő egyénisége van. Ünnepi műsort ebben az esztendőben a református iskola tanulói adtak, felidézve a Himnusz születését.

A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

1989 óta minden évben január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, Kölcsey Ferenc Himnuszának születésnapján. Ekkor kerül sor országosan szinte mindenhol a megemlékezésekre. Csurgón, a közösségi házban megtartott rendezvényen elsőként természetesen a Himnusz hangjai csendültek fel, majd ezt követően Füstös János polgármester mondta el ünnepi gondolatait egy ismerős, Csurgón olvasható idézettel kezdve, amely a református gimnázium parkjában, a Csokonai padon olvasható.

Minden évben más-más csurgói iskola készül ünnepi műsorral. Ez alkalommal a református iskola diákjai álltak a színpadra, megemlékezve a Himnusz születésének körülményeiről. Az ünnepség a Szózat hangjaival fejeződött be, majd a közösségi házban előterében, egy sajtófotó kiállítással zárult.