A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

Szerdán a késő délutáni órákban ünnepelte városunk a Magyar Kultúra Napját. A Csokonai Közösségi Házban megtartott eseményen Füstös János polgármester mondott köszöntőt, ünnepi gondolatait pedig Petneházy Szabolcs Attila miniszteri biztos osztotta meg a jelenlévőkkel. A műsort ez alkalommal a Kaposvári Roxínház három tagja adott, prózai betétekkel színesített, főként énekes előadással készülve. Ez volt egyébként Csurgó millenniumi rendezvénysorozatának a záróeseménye is egyben.

A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

Január 22-én, vagyis szerdán, a millenniumi emlékmű avatását követően került sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából megtartott városi ünnepségre a Csokonai Közösségi Házban. 31 éve, vagyis 1989 óta ünnepeljük ezt országszerte, Himnuszunk születésnapján. Az eseményen elsőként Füstös János mondta el köszöntőjét, kiemelve benne azt is, hogy ez az alkalom jelenti egyben Csurgó millenniumi évfordulós rendezvényeinek a zárását is.


Ünnepi gondolatait Petneházy Szabolcs Attila miniszteri biztos fogalmazta meg, egy hosszabb Kölcsey idézettel az elején. Műsorral ez alkalommal nem valamelyik csurgói oktatási intézmény tanulói készültek. A jelenlévők a Kaposvári Roxínház három tagjának egy prózás, de főként ismert dalbetétekből álló előadását hallhatták.


Az ünnepség a Szózat hangjaival fejeződött be, melyet követően a közösségi ház előterében Vörös Mátyás önkormányzati képviselő nyitotta meg zárásként a millenniumi kiállítást.

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár