A mosásról szól a Helytörténeti Gyűjtemény kiállítása

Ötven évvel ezelőtt a mosás kifejezetten női munkának számított és komoly fizikai kihívást jelentett. A kaposvári Rippl-Rónai Múzeum vándorkiállítása azoknak a névtelen asszonyoknak szeretne emléket állítani, akik évszázadokon át végezték ezt a kemény munkát. A furcsa témájú, de rendkívül érdekes tárlat Csurgóra is megérkezett. A megnyitójára február 18-án kedden került sor.

A mosásról szól a Helytörténeti Gyűjtemény kiállítása

Pisztora Zsófia néprajzos muzeológus nyitotta meg azt a vándorkiállítást, melyet a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum munkatársainak jóvoltából láthatnak Csurgón is az érdeklődők. A tárlat a „Szennyes ingem, szennyes gatyám… Mosás és vasalás a paraszti háztartásban” címet viseli. Témája rendkívül érdekes és szokatlan is egyben.


Pisztora Zsófia, aki a kiállítás rendezője is volt egyben, a folytatásban két fontos fogalmat emelt ki a tárlat témája kapcsán. A Helytörténeti Gyűjtemény április 24-ig várja az érdeklődőket, akik betekintést szeretnének nyerni ennek az asszonyok által végzett rendkívül nehéz fizikai munkának a részleteibe.