A névadóról készült szobrot avattak az Eötvös Iskolában

Az Eötvös József Általános Iskola ebben az esztendőben ünnepli névfelvételének a harmincadik évfordulóját. Ebből az alkalomból került felavatásra október 11-én a névadó szobra, amely az udvaron lévő harang mellé lett elhelyezve. Az elkészítéséhez szükséges anyagi forrás adományokból jött össze, illetve a művész, Szabó Zoltán is egy jelképes összeget kért a munkájáért, támogatva ezzel ő is a megvalósítást. Az elkészült alkotást mindhárom csurgói vallási felekezet lelkipásztora áldotta meg.

A névadóról készült szobrot avattak az Eötvös Iskolában

A Himnusz eléneklésével kezdődött az Eötvös József Általános iskolában az az ünnepség, melynek keretében felavatásra került az intézmény névadójának a szobra. A rendezvény elején Simon Mihály igazgató köszöntötte a meghívott vendégeket, valamint az iskola tanulóit és dolgozóit. Beszédében kiemelte, ebben a különleges évben egy mérföldkövet jelent, hogy sikerült elkészíttetni báró Eötvös József szobrát.

 

A szobor leleplezését követően Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait, majd mindhárom csurgói felekezet lelkipásztora, Szászfalvi Lászlóné református, Hegedűs Gábor evangélikus lelkész, valamint Göndics János esperes plébános, megáldotta báró Eötvös József szobrát. Az a tény, hogy elkészülhetett és felavatásra került, egy nagy összefogásnak az eredménye, elsősorban az anyagi forrásának az előteremtése tekintetében.