A rendkívüli helyzetben is készültek műsorral az evangélikus gyermekek

Bezártak az Evangélikus Templomok a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Az ünnepekre azonban kinyitják kapuikat, természetesen az előírt és a megfelelő óvintézkedések mellett. A gyermekek minden évben készülnek kedves műsorral, és ez nem volt másként most, a rendkívüli helyzetben sem. A versekből, énekekből és egy rövid történetből álló előadásukat egy különleges eseményen tekinthették meg az érdeklődők, a nyitott templom szentestéjén folyamatosan lejátszva, televíziónk felvételének a segítségével.

A rendkívüli helyzetben is készültek műsorral az evangélikus gyermekek

Hegedüs Gábor evangélikus lelkipásztor televíziónk segítségét kérte a gyermekek szokásos, év végi műsorának a felvétele kapcsán, ugyanis a veszélyhelyzet miatt sajnos élőben nem tudják idén előadni szüleiknek. Az evangélikus templomok ugyanis a veszélyhelyzet kihirdetését, vagyis november 11-ét követően bezárták kapuikat. Az ünnepi napokra azonban ez módosult.

 

A gyermekek műsorát a városi televízióban és szenteste napjának délutánján a templomban egy kivetítőn láthatták a családtagok és az érdeklődők. Versek, énekek hangzottak el, zárásként pedig egy rövid, tanulságos történet.