A Semmelweis-napon adták át az Egészségfejlesztési Irodát

Június 28-án, csütörtökön délelőtt tartotta hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét az Egészségügyi Centrum. Füstös János polgármester köszöntőjét követően dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos dr. Szentgyörgyi Albert munkásságáról tartott előadást. Szakmai elismerő oklevelet ezúttal öten vehettek át. A rendezvény zárásaként hivatalosan is átadásra került a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda, amely ettől függetlenül már április 1-jén megkezdte működését.

A Semmelweis-napon adták át az Egészségfejlesztési Irodát

Az Egészségügyi Centrum minden évben egy bensőséges ünnep keretében emlékezik meg a július elsejei Semmelweis-napról. A rendezvényen elsőként Füstös János polgármester mondta el gondolatait, melyben elsőként a köszönetét fejezte ki a csurgói járás egészségügyi dolgozóinak az áldozatos, egész éves munkájukért, majd egy idézettel folytatta.

 

A köszöntőt követően, a hagyományoknak megfelelően, dr. Orbán Csaba tartott előadást. Az intézményt vezető főorvos emellett elmondta, kiemelten készülnek minden évben erre az eseményre.

 

Az Egészségügyi Centrum fennállása óta minden Semmelweis-napon szakmai elismerést is átad kiemelkedő munkát végző dolgozóinak. Elismerő oklevelet ezen az alkalmon öten vehettek át: dr. Antal Károly kardiológus szakfőorvos, Csöndör Katalin laborasszisztens, ápoló, Papp Józsefné higiéniai asszisztens, Pálfiné Hollos Erika gyékényesi területi védőnő, valamint Kovácsné dr. Gáti Kornélia Katalin inkei háziorvos.

 

Az idei Semmelweis-nap különlegesebb volt az eddigiektől, hiszen most került hivatalosan is átadásra a Csurgói Egészségfejlesztési Iroda, melynek tevékenységét a vezetője mutatta be. Az ünnepség zárásaként állófogadásra került sor.