A szentföldi zarándoklatról szólt az előadás

„Zarándokúton” címmel tartott előadást Szűcs Imre a Történelmi Parkban. A nagykanizsai plébános a Szentföldön tett zarándoklatának élményeit osztotta meg az érdeklődőkkel, fényképes bemutató segítségével. A rendkívül érdekes beszámolóban több bibliai összefüggés is elhangzott, melyeknek bizonyságát személyesen is megtapasztalta.

A szentföldi zarándoklatról szólt az előadás

A Történelmi Parkban újabb vallási jellegű előadásra került sor, melyek fő témája a zarándoklat. A szervezők olyan embereket hívnak meg, akik részt vettek egy-egy komolyabb zarándoklaton, hogy mondják el tapasztalataikat. Tavaly áprilisban Jakusovszky Dorina számolt be a világ legnagyobb vallási túrájáról, az El Camino-ról. Most Szűcs Imre, nagykanizsai plébános jött el, hogy szentföldi utazásának élményeit ossza meg az érdeklődőkkel.


Az előadáson nagyon sok fénykép került bemutatásra, melyen keresztül Imre atya szinte újra átélte utazását, mely által még érdekesebb lett a beszámolója. Ez az előadás egyébként szinte egy Biblia magyarázat is volt egyben, hiszen több olyan összefüggést is megemlített a saját szentföldi tapasztalataiból kiindulva, amely mindenképpen megvilágította, megerősítette a Szentírás szavait, az abban olvasható történeteket.