A turizmust segíti a nyáron alakult csurgói egyesület

Új civil szervezettel gazdagodott városunk. Nyáron megalakult ugyanis a Csurgó Turizmusáért Egyesület. Célja, a település fejlődésének segítése a turizmus támogatása, erősítése által. Mindezt együttműködve az önkormányzattal, intézményekkel, gazdálkodó szervezetekkel képzelik el a tagok. Füstös János polgármester örül a kezdeményezésnek, hiszen elmondása szerint az egyesület megalakulásával egy régi hiányosság szűnik meg Csurgón.

A turizmust segíti a nyáron alakult csurgói egyesület

Csurgó mindig is a civil szervezetek városa volt. Az elmúlt évtizedekben sok olyan egyesület, alapítvány jött létre, amely segítette az itt élők mindennapjait. Ilyen például az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Napsugár Szociális Egyesület, a Baksay Sándor Alapítvány vagy akár a Harmónia Énekegyüttes, hogy csak egy párat soroljunk fel a mintegy negyvenből. Mindegyik egy-egy űrt tölt ki a maga területén végzett munkájával, ami mindenképpen fontos a város számára. A nyár közepétől pedig egy újabb jött létre, amely az elmúlt évek fejlesztéseihez kötődik mindenképpen a célkitűzésével.

 

Füstös János úgy véli, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően városunk a turizmus területén infrastrukturálisan már kész az előrelépésre. A szakmai, humán részét kell mindenképpen erősíteni a jövőben, amelyben nagy segítség lehet a Csurgó Turizmusáért Egyesület. Városunk polgármestere kihangsúlyozta azt is, több feladatban tudna az önkormányzat közösen gondolkodni az egyesülettel, kihasználva, hogy állami szervként sok mindenre nincs lehetősége, amire egy civil szervezetnek viszont van.

 

Az új egyesület alapító tagjai, Pókos Patrícia elnökkel az élen azt szeretnék, ha minél többen támogatnák az elképzeléseiket, ugyanis a turizmus maga szerteágazó feladatokat jelent, amiben nagyon hasznos a széleskörű együttgondolkodás, problémamegoldás.

 

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár