Adó- és illetménykötelesek az ingatlanok bérbe-, illetve eladása

A bérbeadás után adót, az eladás után illetményt kell fizetni az ingatlanok tekintetében. Ennek a szabályai is folyamatosan finomodnak, főleg a kedvezményezetteket illetően. A 35 évnél fiatalabb, első lakásvásárlók például 50 % illetménykönnyítést kapnak. De sokszor jelenthet segítséget a pótlékmentes részletfizetés, amely évente egy alkalommal vehető igénybe az előírt feltételek teljesülése esetén.

Adó- és illetménykötelesek az ingatlanok bérbe-, illetve eladása

Az ingatlanpiac virágzása érinti a lakásvásárlókat és a bérbeadókat egyaránt. Több településen is albérletproblémákkal küzd, egyre nehezebb találni. Csurgó is hasonló helyzetben van: nem könnyű annak, aki ideiglenes szeretne városunkban maradni, ugyanis nagyon nehéz kiadó ingatlant találni. Nyilván ez a tendencia pedig a drágulást is magával hozza. A bevétel után pedig adót kell fizetni, amelynek szintén meg vannak a pontos szabályai.

 

Fontos ismerni azokat a szabályokat is, amelyek lakásvásárlókra vonatkozik, hiszen vannak, kik kedvezményre jogosultak. A vagyonszerzési illeték mértéke egyébként nem változott. Maradt a NAV által felbecsült érték 4 %-a. Az illetékre, adott feltételek mellett, részletfizetés is kérhető. E tekintetben egy fontos szabályváltozás is életbe lépett.

 

A bírságfizetés elkerülése érdekében fontos a tájékozódás, a megfelelő információk megszerzése, amihez több lehetőséget is biztosít az adóhivatal.

 

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár