Aláírásra került a testvérvárosi szerződés Gyurgyeváccal

Újabb horvátországi településsel kötött testvérvárosi megállapodást Csurgó. Vrsar után Gyurgyeváccal fűzték szorosabbra a kapcsolatot a város vezetői. Füstös János polgármester elmondta, az utóbbi években külön figyelmet fordítanak ezeknek az együttműködéseknek az erősítésére, melynek ékes bizonyítéka, hogy több határon átnyúló, közös pályázat valósult meg sikeresen. A szerződés aláírását követően egy különleges körtefa is elültetésre került a gyurgyeváci küldöttség ajándékaként.

Aláírásra került a testvérvárosi szerződés Gyurgyeváccal

Csurgónak eddig hét külföldi településsel van testvérvárosi kapcsolata. A napokban viszont ez a szám nyolcra emelkedett, hiszen a kölcsönös megbeszélések eredményeként a horvátországi Gyurgyeváccal is szorosabbra fűzte a kapcsolatot, immár hivatalosan. Az együttműködési megállapodás aláírására Csurgón, az önkormányzat tanácskozótermében kerölt sor.

 

A települések vezetői ajándékokkal is kedveskedtek egymásnak, illetve egy különleges programra is sor került a Millenniumi Parkban. A közösen elültetett fa egy különleges körtefa volt, amelyik háromszor terem egy évben. Ez a gyurgyeváci küldöttség egyik ajándéka volt, melyet a horvát településnek sikerült levédetnie, hiszen az ott élő gazdálkodók munkájának az eredménye ez a különleges nemesítés. A testvérvárosi szerződés aláírásának a programja vacsorával zárult.