Albert Schweitzerről szólt az előadás a Semmelweis Napon

Megtartotta hagyományos Semmelweis Napi ünnepségét június 28-án, pénteken a Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ, valamint városunk önkormányzata. Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos ez alkalommal először tartott előadást egy nem magyar orvosról, Albert Schweitzerről, példaképként állítva őt az egészségügyben dolgozók előtt. Munkájuk elismeréseként ketten vehettek át oklevelet: dr. Erőss Sándor és Szemesné Katona Renáta.

Albert Schweitzerről szólt az előadás a Semmelweis Napon

Július elseje nem csak köztisztviselők napja, hanem a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, melyet a neves magyar orvos, az anyák megmentőjének, Semmelweis Ignácnak a születésnapján tartanak. A Járóbeteg-Szakellátó Központban minden évben ünnepséget tartanak azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik kistérségünkben végzik munkájukat. Erre ezúttal június 28-án, pénteken került sor a kora délutáni órákban. Ilyenkor értékelik is egy kicsit az elmúlt egy esztendőt, összegezve a tapasztalatokat.

 

Az intézményvezető főorvos előadásában ezúttal Albert Schweitzer munkásságát mutatta be, amely a véleménye szerint, minden egészségügyben dolgozó számára példakép lehetne.

 

A Semmelweis Nap zárásaként ezúttal is elismerő oklevelek átadására került sor. Idén ezt ketten érdemelték ki munkájukkal: dr. Erőss Sándor és Szemesné Katona Renáta. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően állófogadással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.