Államalapítási ünnepség Csurgón is

Szentmisével kezdődött idén is az augusztus 20-ai ünnepség Csurgón, melyet a Szentlélek Templomban ezúttal Horváth Lóránt, nagyatádi plébános celebrált. Az esemény ezt követően a templom melletti Szent István szobornál folytatódott, ahol Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta el ünnepi gondolatait. A koszorúzást követően, Füstös János polgármester Csurgó zászlaját adta át a templomok, illetve az egyházkerületek képviselőinek, hogy ezzel szimbolikusan is erősítse a város és az egyházak közötti jó kapcsolatot.

Államalapítási ünnepség Csurgón is

A hagyományoknak megfelelően az augusztus 20-ai állami ünnepség ezúttal is a Szentlélek Templomnál lett megtartva Csurgón. Az esemény szentmisével kezdődött. Horváth Lóránt, nagyatádi plébános gondolatai természetesen államalapító királyunkról szóltak.

 

A szentmisét követően a rendezvény a templom melletti Szent István szobornál folytatódott. Ünnepi beszédet ebben az esztendőben Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott, kihangsúlyozva, hogy hazánk minden magyar állama, határoktól függetlenül.

 

„Augusztus 20-a a mi ünnepünk, mert szerte az egész világban, ahol magyar emberek élnek, mindenki számára ugyanazt jelenti és ugyanolyan fontos ez az ünnep Dél-Amerikától Kárpátaljáig, Kanadától Erdélyig…”

 


Az ünnepi gondolatok után elsőként Szent István király szobrát koszorúzták meg, az önkormányzat mellett, az egyházi és a civil szervezetek képviselői. Különleges volt viszont a folytatás, hiszen Füstös János polgármester a csurgói templomok képviselőinek egy-egy csurgói zászlót adományozott, amely szimbolikus jelentéssel bírt.

 

„Bátran mondhatom, hogy Csurgó városának példaértékű kapcsolata van az egyházakkal” – hangsúlyozta Füstös János.

 

Természetesen nem maradtak el az egyházi áldások sem. Györgyi Zsolt evangélikus, Szászfalvi Lászlóné református lelkipásztor, valamint Horváth Lóránt plébános kérte Isten vigyázó tekintetét és szeretetét az új kenyérre. Az ünnepség végén, minden jelenlévő ünneplő falatozhatott az idei búzából készült, megáldott, új kenyérből.


Műsor

Április 22. hétfő

18.28: Diagnózis – egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Így történt – archívműsor

20.01: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.17: Így történt – archívműsor

23.01: Diagnózis – egészségügyi magazin

23.32: Képújság

 

Április 23. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.17: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.17: Csurgói KKFT – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es bajnoki férfi kézilabda                   mérkőzés

11.34: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.17: Így történt – archívműsor

14.01: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.17: Képújság

17.43: Csurgói KKFT – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es bajnoki férfi kézilabda                   mérkőzés

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Így történt – archívműsor

20.01: Diagnózis – egészségügyi magazin

20.32: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár