Átadásra került a Festetics Ösztöndíj

Ebben az esztendőben Füstös Alíz és Kovács Edina vehette át a Festetics Ösztöndíjat. Ezt az önkormányzat 2013-ban alapította, kettő csurgói hallgatót segítve, aki felsőfokú tanulmányait végzi. A pályázat útján megszerezhető támogatás idén a központban található Festetics szobornál került átadásra.

Átadásra került a Festetics Ösztöndíj

November 6-án, pénteken délelőtt került átadásra ebben az esztendőben a Festetics Ösztöndíj. Nem csak az időpontja volt szokatlan, hanem a helyszíne is, mivel nem a szeptember végén megrendezésre kerülő Őszi Fesztivál keretein belül történt, ugyanis az elmaradt. Így a városközpontban lévő Festetics szobornál került megrendezésre a rövid ünnepség.

 


Idén Füstös Alíz és Kovács Edina érdemelte ki a Festetics Ösztöndíjat, amely egy évre szól és 100-100 ezer Ft-ot jelent a nyertesnek. Mivel minden évben több pályázat érkezik, tényleg jó eredményeket kell elérnie azoknak, akik meg szeretnék kapni.

 


Az esemény végén természetesen egy kis beszélgetésre is sor került, amely során Füstös János polgármester reményének adott hangot, hogy a következő esztendőben már a megszokottak szerint, vagyis az Őszi Fesztiválon kerülhet átadásra a Festetics Ösztöndíj.