Átadásra kerültek az energetikai fejlesztések

Átadásra kerültek azok az energetikai fejlesztések Csurgón, melyek hat önkormányzati intézményt érintettek. 2018 tavaszán kezdődtek meg a közbeszerzési eljárások a mintegy nyolcvanöt millió Ft-os beruházás kapcsán. Az átadási ünnepségen jelképesen egy napelem köré kötött nemzeti színű szalag került átvágásra.

Átadásra kerültek az energetikai fejlesztések

Másfél évvel ezelőtt nyert pályázaton a város energetikai korszerűsítésre több tízmillió Ft-ot, melyhez nem kellett önerőt biztosítani. A fejlesztés hat önkormányzati intézményt érintett: a polgármesteri hivatalt, a Mókuskert és a Mesevár Óvodát, a Városi Könyvtárat, az Eötvös József Általános iskolát, valamint a Sótonyi László Sportcsarnokot. Tavaly tavasszal kerültek kiírásra a különböző közbeszerzési eljárások, melyet követően május végén választotta ki a képviselő-testület a három pályázó kivitelező cég közül a nyertest. Ezt követően a budapesti székhelyű Goodwill Energy Zrt. megkezdte a munkálatokat, melyet idén, a nyár végén sikeresen befejezett.

 

A beruházás ünnepélyes átadására nem régiben került sor a polgármesteri hivatal épülete előtt. Az eseményen Szászfalvi László országgyűlési képviselő megemlékezett azokról az időkről is, amikor még Csurgó infrastrukturálisan bizony alapos fejlesztésre szorult.

 

A nemzeti színű szalagot Füstös János, Szászfalvi László, Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint a kivitelező cég képviselője vágta át. Hogy a város ezzel a beruházással egészen pontosan mennyi pénzt takarít meg, az a következő időszakban derül majd ki.