Átadásra kerültek az energetikai fejlesztések

Átadásra kerültek azok az energetikai fejlesztések Csurgón, melyek hat önkormányzati intézményt érintettek. 2018 tavaszán kezdődtek meg a közbeszerzési eljárások a mintegy nyolcvanöt millió Ft-os beruházás kapcsán. Az átadási ünnepségen jelképesen egy napelem köré kötött nemzeti színű szalag került átvágásra.

Átadásra kerültek az energetikai fejlesztések

Másfél évvel ezelőtt nyert pályázaton a város energetikai korszerűsítésre több tízmillió Ft-ot, melyhez nem kellett önerőt biztosítani. A fejlesztés hat önkormányzati intézményt érintett: a polgármesteri hivatalt, a Mókuskert és a Mesevár Óvodát, a Városi Könyvtárat, az Eötvös József Általános iskolát, valamint a Sótonyi László Sportcsarnokot. Tavaly tavasszal kerültek kiírásra a különböző közbeszerzési eljárások, melyet követően május végén választotta ki a képviselő-testület a három pályázó kivitelező cég közül a nyertest. Ezt követően a budapesti székhelyű Goodwill Energy Zrt. megkezdte a munkálatokat, melyet idén, a nyár végén sikeresen befejezett.

 

A beruházás ünnepélyes átadására nem régiben került sor a polgármesteri hivatal épülete előtt. Az eseményen Szászfalvi László országgyűlési képviselő megemlékezett azokról az időkről is, amikor még Csurgó infrastrukturálisan bizony alapos fejlesztésre szorult.

 

A nemzeti színű szalagot Füstös János, Szászfalvi László, Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke, valamint a kivitelező cég képviselője vágta át. Hogy a város ezzel a beruházással egészen pontosan mennyi pénzt takarít meg, az a következő időszakban derül majd ki.

 

 

 Műsor

Július 16. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

19.44: Forgószínpad – színházi magazin

20.13: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

22.44: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

23.12: Képújság

 

Július 17. péntek

10.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

10.43: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

13.43: Vallási Magazin – Szentlélek Katolikus Templom ismétlés

14.24: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

16.44: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (július 12.) ismétlés

19.44: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

20.13: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár