Átadták a bor- és pálinkaverseny díjait

Közgyűléssel egybekötött eredményhirdetést tartott a Hegyigazdák Egyesülete július 3-án, pénteken. A Szőlőhegyben megtartott eseményen a versenyre benevezett borokat és pálinkákat értékelték. Újdonság volt a direkt termő kategória, illetve az, hogy minden induló kapott értékelőlapot. Csurgó város bora Szabó István Irsai-Chardonnay Cuve-je lett, míg a legjobb pálinkának járó elismerést Kozma Szabolcs érdemelte ki birspálinkájával.

Átadták a bor- és pálinkaverseny díjait

A koronavírus járvány után megtartotta hagyományos bor- és pálinkaversenyét a Hegyigazdák Egyesülete. Ennek a hivatalos eredményhirdetésére került sor július 3-án, pénteken délután a Szőlőhegyben. Előtte azonban egy közgyűlésen kellett a tagoknak több témában is dönteniük. A közgyűlést követően derülhetett ki, hogy milyen eredmények születtek a nevezett boroknál, illetve a pálinkáknál.

 

Ahogy az eredmények is mutatták, tényleg odafigyeltek a gazdák a végtermékre, hiszen a boroknak csaknem a fele, egészen pontosan 21 érdemelt arany minősítést. Közülük is a legmagasabb pontszámot Szabó István Irsai-Chardonnay Cuve-je kapta, amellyel kiérdemelte egyben a Csurgó Város Bora címet. Az elismerést Füstös János polgármester adta át. A pálinkáknál végül 22 aranyérem született, úgy, hogy öten érték el a maximálisan kapható húszas pontszámot, ami remek eredménynek számít. De a legjobbak közül is a legjobb egy birs lett, ami Kozma Szobolcs szakértelmét dicséri.