Átadták a felújított első világháborús hadisírokat

Az első világháborúban életüket vesztett magyar katonák felújított hadisírjainak az ünnepélyes átadására került sor november 1-jén a késő délelőtti órákban. A munkálatokra 1,4 millió Ft-ot nyert az önkormányzat pályázat útján. A köszöntőt és a beszédeket követően, a vallási felekezetek plébánosa, illetve lelkipásztorai áldották és szentelték meg a sírokat.

Átadták a felújított első világháborús hadisírokat

November 1-je Mindenszentek Napja. A József Attila utcai, központi temetőben azonban nem csak ezért volt mozgalmasabb a délelőtt a megszokottnál. Ekkor kerültek átadásra ugyanis az első világháborúban életüket vesztett magyar katonák felújított hadisírjai. Az ünnepségen a Himnusz eléneklését követően, először Füstös János polgármester mondta el gondolatait.

Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója elsőként a háborúban életüket vesztettek számáról szólt, majd örömét fejezte ki, hogy az állam nem felejtkezik meg el az első világháborús hősökről sem. Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője pedig az emlékezés fontosságát hangsúlyozta.

A 14 felújított hadisírt a csurgói egyházi felekezetek részéről Györgyi Zsolt evangélikus, Szászfalvi Lászlóné református lelkész és Göndics János plébános áldotta és szentelte meg. Végigjárva minden elesett hős nyughelyét. Az esemény a Szózat eléneklésével zárult.