Átadták a felújított Szociális Intézményt

Ünnepélyes keretek között került átadásra szeptember 28-án, pénteken a kora délutáni órákban a kívül-belül felújított Városi Szociális Intézmény. Az eseményen részt vett Fülöp Attila, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, aki a beruházás jelentőségét az időseknek szóló pozitív üzenetként fogalmazta meg. Szászfalvi László országgyűlési képviselő a szeretetről szólt a fejlesztés kapcsán.

Átadták a felújított Szociális Intézményt

Jelentős munkálatokat lehetett látni tavasszal és egész nyáron a Városi Szociális Intézménynél. Pályázaton nyert ugyanis az önkormányzat jelentős összeget az épület fejlesztésére, ami külső és belső megújulást is jelentett. A felújított épület ünnepélyes átadására szeptember 28-án, pénteken a kora délutáni órákban került sor. Az eseményen elsőként Füstös János polgármester köszöntötte a résztvevőket.

 

Az eseményen részt Fülöp Attila, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, aki a felújítást nem csak egy szükséges építkezésként értékelte, hanem nagyon fontos üzenetként a társadalom számára, az idős emberek megbecsülését kihangsúlyozva.

 

Az avatáson ünnepi beszédet Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott. A felújítás kapcsán gondolatait a szeretet köré csoportosította.

 

A sokkal jobb körülményekért az intézmény lakói, tagjai is köszönetet mondtak, majd Göndics János esperes plébános áldotta meg az épületet. A rendezvényen több kulturális program szerepelt, melyeket követően került sor a szalagátvágásra. A végén a meghívott vendégek megtekintették az épületet belülről is, megcsodálva az új körülményeket. A rendezvény közös ebéddel zárult.