Átadták a városi kitüntetéseket

A szokásoknak megfelelően, a március 15-ei városi ünnepség programrészeként átadásra kerültek a városi kitüntetések. Ez alkalommal négyen kaptak elismerést. Csurgó Város Közéletéért Díjat Csehné Varga Csilla és Szalai Gáborné vehetett át. A Pro Urbe díjat egy házaspár érdemelte ki: May Győző, valamint felesége, aki ez év elején sajnos elhunyt, így poszthumusz ítélte neki oda a képviselő-testület.

Átadták a városi kitüntetéseket

A Petőfi téri Országzászlónál kezdődött szerdán a március 15-ei városi ünnepség, ami ezt követően a közösségi házban folytatódott. Az ünnepi beszédet és műsort követően került sor a városi kitüntetések átadására, egy több évvel ezelőtti képviselő-testületi rendeletnek megfelelően. Elsőként Csehné Varga Csilla, a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola tanára vehette át Szászfalvi László országgyűlési képviselőtől, Füstös János polgármestertől és Fábián Anita jegyzőtől a Csurgó Város Közéletéért Díjat, elsősorban a nívós színpadi előadásokért, amelyek az ő munkáját dicsérik.

 

Szintén ilyen díjat kapott Szalai Gáborné, az Eötvös Általános Iskola nyugalmazott élelmezésvezetője, amely munkakört majd három évtizedig végzett a diákok és a felnőttek megelégedésére egyaránt. Az ünnepségre érkezve tudta csak meg, hogy elismerésben részesül, ami örömteli meglepetést okozott számára.

 

Átadásra került a Pro Urbe Díj is. Pontosabban díjak, hiszen ebben az évben egy házaspár életmunkája érdemelte ki az elismerést. May Győző több évtizedig végezte magas szinten a vezetői munkáját a csurgói zeneiskola élén, illetve együttesük, a SI-SA-QUA, vagyis a Szimfonikus Szalonzenekari Quartett tagjaként, amely a csurgói rendezvények elmaradhatatlan fellépője volt mindig is.

 

A másik Pro Urbe Díjat felesége, May Győzőné Thőrész Vilma kapta, aki sajnos hosszan tartó betegséget követően, idén január 9-né elhunyt. Így poszthumusz ítélte neki az elismerést a képviselő-testület. Felesége elismerését vastaps közepette vette át May Győző, ami igazán megható és méltó zárása volt a díjátadásnak.