Átadták az új Városi Uszodát

Ünnepélyes keretek között került átadásra június 16-án, pénteken este Csurgón az új Városi Uszoda. A beruházás másfél milliárd Ft-os hazai forrásból valósulhatott meg. Az eseményen, a megyei elöljárók mellett, részt vett dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke is. A rendkívül színvonalas rendezvény mintegy 300 érdeklődőt vonzott.

Átadták az új Városi Uszodát

Befejeződött Csurgón az új Városi Uszoda építése. A komplexum ünnepélyes avatására június 16-án, pénteken a kora esti órákban került sor. Elsőként a kivitelező cég ügyvezetője adta át jelképesen a létesítmény kulcsát a bejárati ajtónál. Az ünnepség a továbbiakban az úszómedence mellett zajlott, ahol elsőként Füstös János polgármester mondta el gondolatait.

 

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője egy újabb csurgói álom megvalósulását hangsúlyozta, megemlítve azt a komplex felújítási programot, melynek része a Városi Uszoda építése.

 

Az átadásra meghívást kaptak a megyei elöljárók is. Bíró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, aki beszédét követően átadta az uszoda működési engedélyét, igazolva, hogy a létesítmény minden szakhatósági kritériumnak megfelel. Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Bienerth Gusztáv a Magyar Úszó Szövetség elnöke is, aki az egész hazai úszósport ünnepének nevezte a Városi Uszoda átadását.A helyi kulturális fellépők mellett a kaposvári szinkronúszóknak tapsolhatott a mintegy 300 érdeklődő. Az ünnepi program további részeként pedig először a dél-somogyi kisváros egyre jobb eredményeket elérő úszóegyesületének versenyzői ugorhattak bele a 25 méteres, hatpályás medencébe. A szakosztály vezetője szerint a modernebb, jobb körülmények még több erőt adnak a munkájukhoz.

 

A Városi Uszoda másnap reggel nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az első vendég Bata Ferenc volt, aki sokat jár úszni.
Ahogy többen is említették, az uszoda avatását követően először egy élményfürdő valósulhat meg, majd egy négycsillagos szálloda megépítésével válik teljessé a csurgói sportkomplexum.