Az

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére Csurgó Város Önkormányzata tartott megemlékezést. Az esemény a hagyományok szerint ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött. Az 56-os emlékműnél az ünnepi beszédet Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondta. A rendezvény koszorúzással zárult.

Az

Az idei 1956-os forradalom és szabadságharc városi ünnepsége – tekintettel a koronavírus járványra – szabadtéren került megrendezésre. A hagyományok szerint az ünneplők az országzászlónál gyülekeztek, majd a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonása után, fáklyák kíséretében vonultak át az 56-os emlékműhöz, ahol folytatódott az ünnepi ceremónia. Elsőként Szászfalvi László országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait.


A hagyományos kulturális műsor helyett „A Csurgói forradalom pillanataiból” hallhattunk részleteket Vargáné Hegedüs Magdolna önkormányzati képviselő tolmácsolásában.


Az ünnepi rendezvény zárásaként a jelenlévő intézmények és civil szervezetek vezetői, képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.