Az aradi vértanúkra emlékezett a város

Városi megemlékezésre került sor október 6-án, pénteken az Aradi Vértanúk Napja alkalmából. Helyszíne a közösségi ház volt, ahol Vargáné Hegedűs Magdolna önkormányzati képviselő mondta el ünnepi gondolatait. Az eseményen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói adtak műsort. Zárásként pedig koszorúkat helyeztek el az Aradi Vértanúk emlékoszlopánál.

Az aradi vértanúkra emlékezett a város

Családias környezetben zajlott október 6-án, pénteken délután az Aradi Vértanúk Napja alkalmából megrendezett városi ünnepség, mivel elég kevesen jöttek el a közösségi házba. A Himnusz hangjait követően, megemlékező gondolatait ezúttal Vargáné Hegedűs Magdolna önkormányzati képviselő, a Csokonai Irodalmi Kör vezetője osztotta meg a jelenlévőkkel, felidézve egy kicsit a gyászos időszak történelmi eseményeit is.

Az idei eseményre a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói készültek műsorral.

Az égbolt is megsiratta az aradi vértanúkat, hiszen egy csendes záport követően került sor a koszorúzásra, amikor a város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői helyeztek el koszorúkat az emlékoszlopnál, tisztelegve, fejet hajtva a magyar hősök előtt.