Az aradi vértanúkra emlékezett a város

Városi megemlékezésre került sor az Aradi Vértanúk Napja alkalmából. Helyszíne a református gimnázium előparkjában található emlékoszlopnál volt, ahol Ilia-Sikesdi Veronika, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tagintézmény vezetője mondta el ünnepi gondolatait. Az eseményen egy fiatal helyi költő, Németh Vivien verse is elhangzott, melyet erre az alkalomra írt. Zárásként pedig koszorúk elhelyezésével tisztelegtek a résztvevők a magyar hősök emléke előtt.

Az aradi vértanúkra emlékezett a város

Október 5-én, pénteken délután került sor az Aradi Vértanúk tiszteletére tartott városi ünnepségre, melynek ezúttal nem a közösségi ház, hanem a református gimnázium előparkjában található emlékoszlop volt a helyszíne. A Himnusz hangjait követően, megemlékező gondolatokat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tagintézmény vezetője mondott, melynek elején Faludy György, Október 6-a című művéből idézett egy részletet. Ezt követően a 13 aradi vértanú példamutatását emelte ki.

 

Az idei eseményre egy fiatal csurgói költő, Németh Vivien tollából született egy vers, melynek címe: Vérrel öntözve.

 

Az Aradi Vértanúk napja alkalmából tartott városi megemlékezés zárásaként a város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői helyeztek el koszorúkat az emlékoszlopnál, tisztelegve, fejet hajtva a magyar hősök előtt.